Teremtés verseny - 2009.

Téma: Teremtéspárti alternatíva
Összdíjazás: 600.000 Ft

A Biblia Szövetség Protestáns Teremtéskutató Köre (www.kezdetek.hu) és a Creation Research (www.creationresearch.net) pályázatot ír ki a bibliai teremtésmodell támogatása céljából - Darwin születésének 200. évfordulója alkalmából. A pályázatra keresztények jelentkezését várjuk korhatár nélkül. A pályázattal szeretnénk bátorítani őket, hogy bekapcsolódjanak a teremtéskutatás munkájába. A versenyt Dr David Stewart, amerikai kreacionista tudós, és Diószegi Sámuel, magyar református lelkipásztor és a magyar botanika megalapítója emlékére rendezzük.

Feladat: 15-20 oldalas esszé írása, és egy 15 perces előadás készítése és megtartása. A cél annak bemutatása, hogy milyen érvek cáfolják az evolúciós elméletet, és milyen érvek támasztják alá a bibliai teremtésmodellt. Az előadás és dolgozat formai követelményei, és a pályázat további részletei megtalálhatók a www.kezdetek.hu oldalon.

Beküldés: A dolgozatot, továbbá az előadás diáit elektronikusan awww.kezdetek.hu oldalon megadott email címre kell beküldeni 2009. szeptember 10-ig.

Elbírálás: A pályázatok értékelésében mind a dolgozatokat, mind az előadásokat figyelembe vesszük. A beérkezett dolgozatokat 2009. szeptember 30-ig elbíráljuk. A pályázók előadásukat a GeMini (Genezis Minikonferencia) 2009 - Ősz konferencián (várhatóan 2009. október elején) fogják megtartani az erre felkért zsűri előtt. A konferencián minden pályázó részvételi díját térítjük.

Eredményhirdetés: Az eredményt a GeMini 2009 - Ősz konferencián hirdetjük ki. A díjakat John Mackay, a Creation Research vezetője adja át.

Díjazás:

I. hely: 300 000 Ft

II. hely: 200 000 Ft

III. hely: 100 000 Ft