Cikkek

Mi az üdvösség?

Mi az üdvösség?


Az üdvösség Krisztus uralma az életünkben, ami alapvetően megváltoztatja az ember Isten előtti helyzetét, és meghatározza a földi életét is. "Életté teszi a létet-.
Az üdvösség nem a "túlvilágon- kezdődik, hanem vagy elkezdődik itt, vagy nem lesz benne az embernek része soha. Ott majd kiteljesedik, tökéletessé lesz.
Akinek nincs üdvössége, az a kárhozatban (Isten nélkül, a bűn hatalmában) van. Itt nincs semleges zóna. Jézus nem ijesztget, hanem nagy szeretettel figyelmeztet erre: "Aki hisz Őbenne, el nem kárhozik, aki pedig nem hisz, már elkárhozott, mivel nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében (János 3:18).
Az, hogy az üdvösség, illetve a kárhozat van e vagy nincs, nem attól függ, hogy hisszük vagy tagadjuk. Az ettől függetlenül létezik. Érthetően kell róla beszélni, de közömbös az hogy a mindenkori társadalom mit érez hihetőnek és elfogadhatónak. A döntő, hogy mi a valóság. Isten azt akarja, hogy ezt vegyük komolyan és ezzel számoljunk.
Hogyan lehet miénk az üdvösség? Két igét idézek: "Kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez nem cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék-(Ef. 2:8-9). "Nincsen senkiben másban üdvösség, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, mely által üdvözülhetnénk, csak Jézus neve- (Ap.csel. 4:12).

Cseri Kálmán

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél