Cikkek

Pihenőhét Berekfürdőn

Október 3-tól - 7-ig pihenőhéten vettünk részt Berekfürdőn. Ez alkalommal megyénkből, a Kunságból és Erdélyből jöttek lelkipásztorok, gondnokok, presbiterek és gyülekezeti tagok. Gyülekezetünket 9 fő képviselte. Isten reánk tekintett, mert gyönyörű hetet töltöttünk együtt szeretetben. Az idő is kegyes volt hozzánk, testi pihenésünknek, fürdőzésünknek ideális körülményeket biztosítva. A legnagyobb ajándékot, a lelki táplálékot jelentették elsősorban Dr. Csiha Kálmán püspök úr előadásai. Életre szóló útmutatást kaptunk mindannyian, ebből a teljesség igénye nélkül néhány gondolatot megosztanék az olvasókkal.

Mindannyian templomőrök vagyunk, Isten ránk bízta a templomot, saját testünket, lelkünket, családunkat és szeretteinket. " Boldogok, akik laknak a Te házadban, mert ott a veréb és a fecske is talál fészket.- Boldogok vagyunk mindannyian, akik otthont tudunk teremteni, ahová jó hazamenni. Lelki éhségünk van. Apai, anyai szeretethiány, a fiatalok és öregek is egyaránt éhezik a figyelmet és szeretetet. Isten egymásra bízott bennünket, hogy enni adjunk egymásnak. Isten mindannyiunknak más utat és más megbízatást adott. Mindannyiunkra bízott embereket, akikért felelősek vagyunk és egyszer számot kell adni. Mit adunk a gyermekeinknek tovább? Hiszen ők is azt viszik tovább az életben, amit tőlünk kaptak. Isten- és emberszeretetet, hitet? Ezt adtad tovább? Nem tudjuk, meddig tart számunkra a kijelölt út, el lehet késni a bocsánatkéréssel és a szeretettel is. Az Egyház csodálatos korsója a Szentírás, mindig megmaradtak, akik ebből táplálkoztak.
Hallgattunk beszámolókat gyülekezetek életéről. Az Erdélyi gyülekezetek beszámolói szívünkig hatoltak, mert példamutatást adtak, hogy nehéz körülmények között is helyt lehet állni. Hálatelt szívvel köszönöm meg Istennek, hogy én is ott lehettem.
Bódor Sándorné

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél