Nyomtat Elküld Olvasási nézet

BEMUTATKOZÁS

A Gyöngyösi Református Egyházközség múltja csaknem öt évszázados. A saját műemlék levéltár 1553-tól őrzi a gyülekezet iratait. Az egyházközség római katolikus többségű környezetben él. Kiterjedése az egész kistérséget is magába foglalta a múltban - és foglalja jelenleg is. A 2011. évi népszámlálás adatai szerint 1281 református él Gyöngyösön, 1466 a hozzánk tartozó 25 településen. Jelenlegi felnőtt tagjainak túlnyomó többsége a Kárpát-medence legkülönbözőbb tájairól került ide. A gyülekezet szeretne a Jézus Krisztusba vetett hite által olyan közösséggé formálódni, amely nyitott és hívogató minden Istent kereső számára. „Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” (Zsolt 103,2) „Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust.” (Jn 17,3)

 

Lelkészi bemutatkozás

Kenyeressy Károly vagyok, református lelkipásztor. Nemcsak családi hagyomány szerint, hanem az Úr rendelkezésével: „mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása” (Rm 11,29). Gyöngyösi származású vagyok, életem felét itt éltem le. 2012. március 1-től szolgálok itthon. Feleségem egykori óvónő, jelenleg hittan oktató gyülekezetünkben. Három felnőtt fiú gyermekünk van. Életem vezérigéje: „Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad.” (Zsolt 16,11). Fót és Vál – az előző két gyülekezet, ahol szolgáltam. Tizennyolc évesen talált rám az Úr Jézus szeretete („Akarsz-e meggyógyulni? – Jn 5,6). Egy nyári csendeshéten voltunk, a Budai hegyekben. Azóta 32 éven át örvendezem Isten munkáiban. Beiktatásomra készülve vésődött a szívembe: „előttük a sötétséget világossággá teszem, az egyenetlen földet egyenessé” (Ézs 42,16). Mindenkit szeretettel hívok vasárnapi istentiszteleteinkre, bibliaóráinkra és minden közösségi alkalmunkra!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 14, összesen: 118637

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...