Nyomtat Elküld Olvasási nézet

beköszöntő

 

 

 

„Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?"  

Róma 8:31

 

 

Kedves Testvérek!

Nem véletlenül választottam a gyülekezeti oldal főoldalára ezt az igét, hiszen mindkét templomban, Mokcsakerészen és Ungmogyoróson is megtalálható ez a bátorító mondat a szószéket díszítő kárpiton. Hiszem, hogy az itt élő emberek ősei sem véletlenül választották ezt az igét a templomok díszítésére, hanem hitvallásukat fejezték ki ezzel a mondattal. Csak akkor tudunk jól működni és együttműködni, ha velünk van az Isten. Csak az Isten jelenléte adhat teljes nyugalmat, reménységet, és csak Ő szabadíthat meg a félelmeinktől.

Mégis milyen borzasztó azt látni, hogy a körülöttünk élő emberek nagy része nem kér az Isten jelenlétéből, illetve, nem törődik az Isten jelenlétével. Persze, amikor rosszra fordulnak a dolgok, a legtöbb embernek eszébe jut az Isten, és a segítségét kéri. Ilyenkor ők is megtapasztalják azt, amit az Istenhez közel lévő emberek nagyon jól tudnak: ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk! Reméljük, hogy e honlap segítségével könnyebben jutnak el erre a gyönyörű felismerésre. Persze az oldal készítése közben azokra a testvérekre is gondoltunk, akik betegségük miatt, vagy esetleg egyéb akadályok miatt nem tudnak részt venni az istentiszteleteken.

Mi csak egyet remélünk, hogy a honlapon elhelyezett tartalom legalább egy embert közelebb visz majd az Istenhez. Ehhez kérjük is az Ő nagy segítségét.

Mokcsamogyorós, 2011. március 1.          

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 14, összesen: 77308

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...