Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Morzsák

 

 

 

A záró istentisztelet után az egyes csoportok egy-egy mondatban megfogalmazták a hétvége üzenetét.


 

 

Isten utánam jön, ezért legyek megszólítható, mikor azt mondja: jöjjetek, álljatok az én utamra és induljatok szerte a világba, és az én szeretetgombócom motiváljon benneteket, mely megnyugvást ad nektek, hogy felelősségel és szeretetben tegyétek dolgaitakat, az ÉN vezetsésemmel!

 

Jézus valóság, Ő mindig ad és azt mondja: Veled vagyok, a misszió a te feladatod is, ezért tegyél tanítvánnyá minden népet, és legyen bátorságod hívni másokat, vigyázz testvéreid lelkére, ne felejtsd el őket értékelni, nőjj fel hitben: ruhát hordj, ne szabásmintát!

 

Ha felnövünk az igazi szeretetre, akkor képesek leszünk a szeretetet nem csak kapni, hanem tovább is adni, hogy bátorsággal és figyelemmel, felelősségteljesen elinduljunk a körülöttünk lévő emberekért, elveszett juhokért.

 

Lelkileg felnőni és felnőtté válni azt jelenti, hogy felvállalom azt aki vagyok bátorságot veszek arra, hogy belássam: az alkalmatlanság nem kifogás és az új emberekkel való beszélgetés által az elveszett bárányt közösség, dicsőités, és küldetés segitségével megtaláljam, és hogyha nem kérnek is adok.

 

A barátságos felnőtté válás felelősségteljes evangélizáció és misszió, rugalmas a szeretetben,  mint Superman a játékban és dicsőítő közösségben.

 

A reviczky utcán át is Jézushoz vezet az út, elindulok, nyitok, kezdeményezek teszek a másikért; bízzuk Istenre a dolgokat, mert Isten eleget ad, hogy felnőtté vállva feltőltődve, jókedvűen tudjunk közösségben, együtt dolgozni.

 

 

Szükséges újjászületned, és lelkileg növekedned, felelősséged van a küldetésedért, ami a misszió a beszélgetés, amiben légy szeretetteljes, amiből párbeszéd alakulhat ki, ebben segítségedre van a Szentlélek, aki készségessé tesz, és elsüllyeszthetetlen lesz a hajód, hát indulj és menj el!

 

 

Megtalált bárányként ismerd fel kegyelmi állapotodat, és azt hogy Isten számára, az adás olyan, mint a lélegzetvétel, így szeretettel és lendülettel, előítéletek nélkül indulj a szolgálatra

 

A barátságos felnőtté válás, felelősségteljes evangálizáció és misszió, rugalmas a szeretetben, mint Superman a játékban és dicsőítő közösségben

 

Isten felnőtté formál, azáltal hogy mélyebb és belsőbb útra hív, felelősségvállalásra indít egymás iránt, egységben a közös célokért, hit remény és szeretet által. És ezek közül a legharmadikabb a szeretet.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 17, összesen: 263426

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...