Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A lelkészházaspár köszöntése

2011. február 13. - A gyülekezetünk köszöntötte a Kereskényi-házaspárt, abból az alkalomból, hogy 2001. február 15-én kezdték el szolgálatukat egyházközségünkben.

 

 

 

Nagytiszteletű Asszony! Nagytiszteletű Úr! Kedves Testvérek!


 

Engedelmes szívvel figyeljetek az Úrra - hallottuk a prédikációban. Az Úr üzenetét pedig így tolmácsolja Pál apostol a thesszalonikaiaknak és mindnyájunknak: "mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata számotokra Krisztus Jézusban." (Thessz 5,18)

Ezekben a napokban gyülekezetünk történetének olyan rendkívüli mérföldkövéhez érkeztünk, amikor hálaadással kell megállnunk Istenünk előtt. Meg kell látnunk a hálára kötelező isteni kegyelmet a szomorú eseményekben, és nem kell elfeledkeznünk a hálánk kifejezéséről az örömteli események idején sem.

Szomorú szívvel fogadjuk Papp László nagytiszteletű úr halálhírét, de köszönjük Istennek gyülekezetünk korábbi lelkipásztorának életét. Hálával tartozunk neki az egyházközségünk megőrzéséért a nehéz időkben.

És örömmel adunk hálát a Szentlélek újabb adományáért is.

Kedves Lívia! Kedves Sándor!

Szintén Pál apostolnál olvassuk: „Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai." (Róm 8,14). Ezek alapján Ti, minden bizonnyal, az Ő gyermekei vagytok, mert az Ő Lelke vezérelt Benneteket hozzánk 2001. február 15-én. És íme: már tíz éve munkálkodtok körünkben - Isten dicsőségére - az evangélium terjesztésén, a gyülekezetünk építésén. Mindnyájan: a közösségünk, a presbitérium és én magam személyesen is hálát adunk Istennek azért a kegyeleméért, amelyet Általatok mutatott meg nekünk, és Nektek pedig köszönjük az elmúlt évtizedben értünk végzett, kitartó fáradozásotokat. Kérjük Istenünket, hogy még sok tíz éven át szolgálhassatok Neki - és nekünk, a gyülekezetnek. Isten áldja meg gazdagon életeteket, családotokat, munkátokat!

Nemes Gábor főgondnok

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 539, összesen: 2251081

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.