Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Ajánljuk

Evangélizáció az Európa Rádióban

 

Mai Ige

Kattints a képre!

Napi remény

 

Gratulálunk presbitertestvérünk új könyvéhez.

Kovács Lajos, Csupor Dezső, Lente Gábor, Gunda Tamás:

Száz kémiai mítosz. Tévhitek, félreértések, magyarázatok

 

Dr. Csupor Dezső előadása a könyvbemutatón

 

 

Ködpiszkáló

Dr. Csupor Dezső presbitertársunk (gyógyszerész, egyetemi adjunktus, SZTE) blogja a gyógyszerekkel, gyógynövényekkel, étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos tévhitekről.

 

Évkerék Ökotanya

 

Gyülekezeti tagunk a kedves fiatal pár, akik a mellékletben feltüntetett ökotanyát működtetik. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a honlapjukat. Ha tetszik, továbbítsátok.

Ha lenne rá érdeklődő, szívesen elhoznák a "dobozokat" (lentebb láthatjátok, mi az) a gyülekezetbe is. Bármilyen formában szeretnétek kapcsolódni, írjatok nekik.

Lívia

 

Évkerék Ökotanya

A Biokontroll által több mint másfél éve ellenőrzött átállási biozöldséges és biogyümölcsös kert vagyunk, tanyasi tojásainkat pedig saját, szabadtartású, őshonos magyar fajtájú tyúkjainktól kapjuk.  Terményeink árai a biopiaci árak alatt vannak, hogy elérhetőek legyenek közvetlenül a családok számára egy közösségi zöldségdoboz formájában. Hosszú távon a közösség által támogatott mezőgazdaság keretei között szeretnénk megvalósítani egy termelő-fogyasztó együttműködést.

Hogy milyen különleges zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, virágok vannak a rendszeres heti dobozban a fő szezonban, és hogy hogyan működik egy közösségi dobozrendszer, arról a blogunkon http://evkerek.blogspot.com/ , emailben evkerek.okotanya@gmail.com vagy személyesen  a zöldség doboz átvételekor tájékozódhatsz.

Hogyan működik a dobozrendszer?

Ennek a rendszernek a lényege, hogy 10-12 féle (a Biokontroll által minősített) biozöldségből és zöldfűszerből , mely a kertünkben szezonálisan terem, egy színes összeállítást készítünk, olyan mennyiségben hogy egy család heti zöldségigényét fedezze. Az Nagy / családi  doboz ára minden héten 3500 - 4000 Ft körül alakul a Kisdobozé 1750-2000 Ft között . Ezt hetente elvisszük a megbeszélt időpontban egy átvevőpontra (amely jelenleg a Waldorf iskolában csütörtökönként 15:00-16:30-ig van) itt átvehetik a családok a dobozokat, találkozhatnak egymással a zöldségközösség tagjai és velünk a termelőkkel is!

Hogyan lehet csatlakozni?

A dobozrendszerünk és a zöldségközösség felépítésének első évéhez olyan megrendelőket, családokat keresünk, akik élni szeretnének a helyi bioélelmiszerek adta társadalmi, környezeti és gasztronómiai lehetőségekkel és előnyökkel és szeretnének részesei lenni egy közösségi zöldségdobozrendszer születésének! Az AMAP közösségi zöldségdoboz rendszerünkről, a doboz tartalmához összeválogatott receptekről,  és kis családi ökogazdaságunkról itt olvashatsz: http://evkerek.blogspot.com/p/mi-az-az-amap.html

Várjuk az érdeklődők jelentkezésesét!  evkerek.okotanya@gmail.com

 

A pozitív hírek oldala

 

Új kezdeményezés

Ez egy új hírportál, ami a mai naptól megy élesben. Lényege az, hogy
csak a pozitív híreket közli, ellentétben a legtöbb mostani
hírportállal, amelyek főleg a szenzációra alkalmas, gyilkolásról,
katasztrófáról, válságról stb. szóló híreket nyomatják.

Mivel még teljesen új az oldal, folyamatosan dolgoznak rajta a
készítői, hogy jobb és jobb legyen.
A terv az, hogy 2 éven belül az index és más nagyobb hírportálok
látogatottsági szintjét érje el az oldal. Hamarosan indul a blog része
is.
A honlap célja elsősorban az, hogy az emberek szemléletét elmozdítsa
az optimizmus és a pozitív gondolkodás felé, hogy jó kedvre derítse
mindazokat, akik meglátogatják, és hogy megkönnyítse a mindennapokat
egy-egy mosollyal, amit az összegyűjtött hírek csalnak olvasói arcára.
Remélem,  tetszik a koncepció és fogod látogatni az
oldalt.
Ha  tetszik az ötlet, légy szives küldjed tovább a linket pár
ismerősödnek is, mivel most még alig ismert az oldal, és jó lenne,
ha minél többen megnéznék és látnának benne fantáziát.

 

A Találkozási Pont Református Közösség (talipont) bemutatkozó filmje

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 765, összesen: 2252218

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.