Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetés 2015. augusztus 2-án

 

Hirdetések 2015. augusztus 2-án

 

Az istentiszteletet megelőző csendes percekben imádkozzunk

- a kórustábor áldásaiért!

- a hamarosan közénk érkező segédlelkész és felesége biztonságos utazásáért, beköltözésükért, és leendő szolgálataik áldásaiért!

*****************************************

Kérjük azokat a testvéreket, akik hangfelvételt készítenek az igehirdetésekről, hogy az arra alkalmas eszközeiket nyugodtan helyezzék el a szószéken! Köszönettel vesszük, ha ezeket a felvételeket megosztják velünk, annak érdekében, hogy felkerülhessenek honlapunkra,

így minél többen hallgathassák is azokat!

A felvételek készítésére, most, ily módon engedélyt adunk.

 

Kérjük azokat a testvéreket, akiknek elhunyt szerettei

a bajai úti Református Temetőben nyugszanak, hogy a Kárász utcai lelkészi hivatalban érdeklődjenek a sírhely-megváltások lejártának időpontjai felől!

 

Istennek hálát adva jelentjük, hogy múlt héten átadásra kerültek a templomunk Honvéd tér és Tisza Lajos körút felőli, magasabb, ólomüveg ablakait védő külső ablakok, melyek vaskereteit is felújították és átfestették. A felújítás költsége 1.021.690.- forint volt, melyet a gyülekezet tagjainak egyházfenntartói járulékaiból, perselypénzéből tudtunk fedezni.

Köszönjük a templomunk fenntartásáért hozott áldozatukat; és köszönetet mondunk a munkálatokat felügyelő presbitereinknek.

 

Augusztus 3. és 21. között a lelkészházaspár szabadságát tölti.

A lelkészi hivatal és a temetőgondnokság nyitva tart.

A két, ránk következő vasárnapon Balázs István nyugdíjas lelkipásztor, és

Simon Döme András, az augusztustól, egy évre egyházközségünkbe kirendelt segédlelkész fogja ellátni a szolgálatokat.

 

Legközelebbi úrvacsorás istentiszteleteink

augusztus 23-án lesznek!

 

HÁROM HÉT MÚLVA, augusztus 23-án, vasárnap, a délelőtti istentisztelet után szeretettel várjuk a gyülekezetet a Kárász utca 15. sz. alá, ahol szeretnénk megmutatni a testvéreknek, hogy - Isten segítségével - hol tartunk a parókia felújítási munkálataiban.

 

Pénteken, az Alsóvárosi Temetőben álltunk meg

Török Imre Györgyné / Tölgyesi Olga Rózsa,

élete 74. évében elhunyt testvérünk ravatalánál, majd nyugvóhelyénél.

Szegeden született, 1942. február 1-jén. A teremtő Isten 2015. július 21-én, szülővárosából szólította el. A vigasztalás Igéjét Pál apostol, filippibeliekhez írt leveléből olvastuk: „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek."

 

****************************************************************

"Mindenki annyit szedett,
amennyit meg tudott enni."
2Móz 16,18

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 51, összesen: 2250593

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.