Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2016. január 24-én

Imádkozzunk azért, hogy az ökumenikus imahét találkozásai egymás keresésére, megismerésére buzdítsák a Krisztus követésében járó keresztyéneket!

************************************************

Ma délután negyed 5-kor konfirmációs felkészítést tartunk a kisebbik gyülekezeti teremben.

Ezt követően, 5 órakor ifjúsági bibliaórára hívjuk középiskolás diákjainkat.

Ma este 6 órakor a mi templomunkban találkoznak az ökumenikus imahét záró alkalmára készülő keresztyén testvérek. Igét hirdet: Imrényi Tibor ortodox lelkipásztor. Szeretettel várunk mindenkit az Úr előtti imaközösségre!

 

A gyászoló család fájdalmában osztozva hirdetjük, hogy január 13-án elhunyt Katona Imréné /Molnár Mária/ egyháztagunk. Isten megsegítő erejét kérve, holnap, hétfőn délelőtt 11 órakor, a Dugonics temetőben veszünk tőle búcsút.

 

Holnap délután fél 5-kor presbiteri gyűlést tartunk a gyülekezeti kisteremben.

 

Kedden délelőtt 10 órakor, bibliaórára várjuk azokat a testvéreket, akik hét közben, testvéri közösségben kívánják hallgatni az Ige magyarázatát. Ez után kezdődik az Asszonykör összejövetele.

 

Csütörtökön, fél 6-kor, a kora esti bibliaórán Máté evangéliumának újabb részleteiről tanulunk, beszélgetünk.

 

Pénteken délután 4 órától, a templom alagsorában, a mini-, és kis-ifi alkalmain újra találkozhatnak általános iskolás diákjaink.

 

Jövő vasárnap, a délelőtti istentiszteletet követően gyülekezeti ebédre hívjuk és várjuk a testvéreket. Böjthe Pál presbiterünk péntekig várja a jelentkezéseket. Az ebéd előtt Simon Döme András előadását hallgathatjuk meg, „A teológusok élete Debrecenben" címmel.

 

Február 5-én, a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében, Debrecenben kerül megrendezésre a IX. Református Jótékonysági Bál. Ebben az évben a délvidéki, Maradék településen működő református óvodát támogathatjuk.

A belépő ára 12.000.- Ft; 10-14 év közötti résztvevő esetén 8.000.- Ft. Jelentkezni lehet a lelkészi hivatalban. A szervezők azoktól is kérik, várják az adományokat, akik személyesen nem tudnak részt venni a bálon.

 

Nyári hittantáborunk előre látható időpontja:
2016. augusztus 1-5.
Kérjük, hogy a helyszín megválasztása-, és a létszámtól függő lefoglalása érdekében, február végéig jelezzék a szülők, hogy számíthatunk-e gyermekük részvételére!

 

Megfelelő létszámú jelentkezés esetén újra indítjuk a klasszikus tánctanfolyamot. Akinek ideje, kedve engedi, kérjük, hogy jelezze felénk részvételi szándékát!

 

************************************************

„Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket..."

Mt 5,44

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 265, összesen: 2251718

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.