Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Kárpátaljai gyermekek gyülekezetünkben - 2014

2014.06.14-21. - Gyülekezetünk 18 nagyberegi gyermeket látott vendégül. (Kattints a képre!)

 

 

Szeretethíd Szeged és Nagybereg között

 

Ha nyár, akkor táborozás. Nincs ez másként ebben az esztendőben sem. Annyi különbséggel, hogy egy rendhagyó táborral kezdődött az idei „szezon".

A Szeged-Honvéd Téri Református Egyházközség már évek óta vendégül lát egy-egy kárpátaljai csoportot. Ezen a nyáron a mi gyülekezetünk gyermekeinek egy kis csapata  élvezhette a szegediek vendégszeretetét néhány felnőtt kíséretében.

Szerető családok várták a hozzájuk érkezőket, akik egy egész hétig gondoskodtak a nagyberegi csoport testi, lelki szükségleteiről.

A szombati utazás fáradalmait kipihenve vasárnap együtt vettünk részt a gyülekezettel az istentiszteleten, melyet közös ebéd, kötetlen beszélgetés, ismerkedés és játék követett.

Hétfőtől egész napos programok várták a nagyberegi és szegedi gyerekeket egyaránt.

Hétfőn ellátogattunk a Gellért Szabadidőközpontba, ahol mindenki kipróbálhatta a szívéhez közel álló sportágakat: falmászást, fallabdázást, teniszt vagy akár horgászatot. A napot közös kisvonatos városnézés zárta.

Kedden a Mórahalmi Gyógyfürdőbe látogattunk. Az esős idő miatt a fedett élménymedencét vehették igénybe a gyerekek, de ez a jókedvükön mit sem változtatott. Boldogan lubickoltak a kellemes vízben.

Szerdán élő történelemórán vehettünk részt Ópusztaszeren, ahol sok érdekesség mellett megtekintettük a Feszty-körképet (Feszty Árpád: A magyarok bejövetele). Nagy élmény volt, különösen abban a tekintetben, hogy a monumentális alkotás hátterét Munkács város környékének szinte matematikailag pontos panorámája adja.

Csütörtökön megismerkedtünk a tűzzománc technikájával, s ki is próbálhattuk azt. Az ízletes szegedi gulyás elfogyasztása után, melyet ebédre kaptunk, a Szegedi Vadasparkba látogattunk, ahol megtekinthettük a park állatvilágát.

Pénteken Szeged szomszédságában, Gyálaréten kalandoztunk, ahol a Tündérkert elnevezésű sport- és egészségtanösvény, ifjúsági élmény- és kalandpark várta az oda látogatókat, amelyet népi építészeti megoldásokkal, faépítményekkel, fajátékokkal alakítottak ki. Délután a mozié volt a főszerep.

Az egész heti programot péntek este egy közös vacsora zárta.

Köszönet a gyülekezet vezetőinek és minden tagjának ezért a hétért, akik megnyitották előttünk nem csak az otthonaikat, de a szíveiket is, hogy idejüket, anyagi javaikat nem sajnálva egy egész hétig vendégül láttak bennünket.

Olyan élményekkel, emlékekkel feltöltődve térhettünk haza, melyeket nem felejtünk el.

 

Köszönetnyilvánítás

 

Június 14-21 között gyülekezetünk egy kis csoportja Szegeden pihenhetett. Az indulást a gyermekek izgalommal várták. Hová utazunk? Kikkel találkozunk? Tetszeni fog?

Az imádságos szíveknek köszönhetően kellemes, problémáktól mentes nyaralásban volt részük. Nagy-nagy szeretettel fogadta őket a gyülekezet, a befogadó családok. Változatos, érdekes programok, finom ételek, barátok, jó idő-kell ennél több egy gyereknek? Igen. Nem csak fizikai szükségleteik voltak kielégítve, a lelkük is gazdagabb lett a sok kedvességtől, figyelemtől, türelemtől, amit irányukba tanúsítottak. Élményekkel gazdagon tértek haza.

A szülők nevében hálánkat fejezzük ki a Szeged-Honvéd Téri Református Egyházközségnek, a befogadó családoknak ezért a hétért. Isten gazdag áldása kísérje gyülekezetüket, életüket. Köszönet az egész heti munkájukért. Olyan jó tudni, hogy vannak ilyen családok, akik időbeosztásukat, munkájukat félretéve igazi vendégszeretetet gyakoroltak.

Köszönet a kísérőtanároknak, akik odafigyeltek gyermekeink minden mozdulatára, kérésére.

Mindenért az Úré legyen a dicsőség!

Horváth-Rájplik Zsuzsanna

 

Szegedi élményeikről a gyerekek így írtak:

 

„Számomra ez a kirándulás egy csodálatos élményt jelentett. A héten családok vendégszeretetét élvezhettük, akik a közös kirándulásokon túl városnézést s más programokat is szerveztek számunkra.

A szegedi gyülekezet tagjai mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat.

Számomra a legkedvesebb program a fürdőzés volt. A közös kirándulások által nagyon sokat tanulhattunk.

Erről a hétről rengeteg jó és szép élménnyel tértem haza." (Homoki Rebeka)

 

„Nagyon jó volt Szegeden és ezt köszönöm.

A legjobb csütörtökön volt, amikor állatkertbe mentünk.

Most láttam először 3D-s mozit. Hétfőn jó volt teniszezni és horgászni. Szerdán a Feszty-körképet néztük meg, ami nagyon tetszett.

A héten új barátot is szereztem, akivel jó volt játszani. Nagyon jól éreztem magam a játszótéren is.

A barátaimmal, Bercivel és Bencével együtt néztük a foci VB-t. Ezt nem fogom elfelejteni." (Horváth Péter)

 

„Nagyon jó volt ez a hét. Sokat szórakoztunk a barátaimmal. Nekem a legjobban a sportnap és a fürdőzés tetszett. Minden nap a Tisza-parton mentünk el. Sok új barátot szereztem. A befogadó család külön programokat is szervezett számunkra. Elvittek Szeged legnagyobb bevásárlóközpontjába, az Árkádba." (Rájplik Benedek)

 

„Nagyon sok élménnyel tértem haza. Szeged egy gyönyörű város. A házigazdák nagyon kedvesek és viccesek voltak. A programok nagyon érdekesek voltak, de minden között a legjobb az volt, hogy új barátokat, embereket ismerhettem meg. Örülök, hogy elmehettem Szegedre. Viszontlátásra!" (Selej Erik)

 

„Nekem minden nagyon tetszett Szegeden: az állatkert, a fürdőzés, a játszótér. Nem is tudnék választani, hogy mi volt a kedvencem." (Selej Viktória)

 

„Egy nagyon szép hetet töltöttünk el Szegeden. Nagyon sok élményben volt részünk. Nekem a legjobban a Vadaspark tetszett, ahol szebbnél szebb állatokat láttunk: farkast, pelikánt, papagájt, gólyát és még sorolhatnám. Köszönjük az élményt minden szervezőnek!" (Kuruc Andrea)

 

„Nekem a legjobban a Vadaspark tetszett, ahol láttam igazi leopárdot, vadmacskát, krokodilt, teknőst. Jó volt, hogy moziba is mentünk, ahol megnéztük a Rio 2-t." (Kuruc Attila)

 

„Nagyon jó volt, hogy megismerhettem a szegedi gyerekeket és azt a családot, aki egész héten gondoskodott rólam.

Nagyon tetszett az állatkert, ahol megláthattam a kedvenc állatomat és a fürdőzés is jó volt." (Gyurkó Gréta)

 

„Nagyon jól éreztem magam Szegeden. A legjobb az volt, amikor az uszodában voltunk. Nagyon szeretnék megtanulni úszni. A Vadaspark is nagyon tetszett, ahol oroszlánokat, zsiráfokat, majmokat és papagájokat is láttunk." (Papp Eszter)

 

„Nagyon tetszett ez a hét Szegeden. Sokat játszottunk, nevettünk. A kedvenc napom a szabadidőközpontban volt, ahol kipróbálhattunk különböző sportokat, a horgászatot is. Mindenki sok halat fogott. A befogadó család nagyon kedves volt. Jó, hogy megismerhettük őket és a gyerekeiket: egy lányt és két fiút." (Kovács János)

 

„Nagyon jó volt ez a hét. Sok új barátot szereztem és jobban megismertem Magyarországot. A kedvenc napom az volt, amikor az uszodába mentünk. Sok fagyit ettünk. Nagyon kedves volt a befogadó család is. Volt egy nagy kutyájuk, ha két lábra állt, nagyobb volt, mint én." (Kovács Richárd)

 

„Szeged nagyon szép város. Sok szép parkja és szökőkútja van. A Tisza egyenesen gyönyörű. A szegedi kiránduláson nekem a sportnap tetszett a legjobban. Falat másztunk, fallabdáztunk, teniszeztünk és horgásztunk. Voltunk fürödni is és sokszor játszottunk a játszótéren. Sokat kézimunkáztunk, és tűzzománcoztunk is. Voltunk állatparkban is, ahol sok érdekes állatot láttunk. De a legjobban a szállásunkon éreztem magam. Köszönöm, hogy befogadtak bennünket. Maja néni finomakat főzött, és sokat játszottunk Annával. Köszönöm a szegedi gyülekezetnek, hogy meghívtak bennünket.  Köszönöm Lívia néninek, és a többi néninek a szeretetet, és a türelmet. Nagyon jól éreztem magam. Minden nap megkérdezem anyát, hogy mikor megyünk megint Szegedre." (Tóth Levente László)

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 747, összesen: 2251289

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.