Együttműködési megállapodást írt alá az MNB és a Károli Gáspár Református Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a gazdasági képzések támogatásáról a Magyar Nemzeti Bank elnöke és a Károli Gáspár Református Egyetem rektora kedden, Budapesten – közölte a jegybank honlapján.

A tájékoztatás szerint az együttműködés keretében az MNB 2018 júniusáig 28,14 millió forint értékben támogatja az egyetem keretein belül folyó szakkollégiumi közgazdasági képzéseket, gazdaságpszichológiát érintő kutatási témákat, konferenciák szervezését, illetve a könyvtárfejlesztést. Ezen felül ösztöndíjakat biztosít a gazdálkodási és menedzsment, valamint emberi erőforrás alapképzésen, illetve a gazdaságpszichológia, üzleti etika szakirányú továbbképzésen részt vevő hallgatók számára.

Mindemellett a jegybank támogatásával az egyetem egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatója havi 30 000 forint összegű ösztöndíjat kaphat a 2016/2017. tanévben.

Az MNB közleményében rámutatott: az együttműködés célja, hogy emelje az egyetem közgazdasági képzéseinek színvonalát, támogassa a gazdaságpszichológia témájú oktatási és kutatási tevékenységet, valamint hozzájáruljon az egyetem valamennyi, nem gazdaságtudományi képzési területhez tartozó hallgatója körében a közgazdasági, pénzügyi ismeretek, pénzügyi kultúra fejlesztéséhez, a hallgatók látókörének bővítéséhez.

(MTI)