Téka-Téma: Beszélgetés Rófusz Ferenccel és Békési Sándorral

Idén ősztől elindul a Téka újsághoz kapcsolódóan egy beszélgetés sorozat, amelyre mindig pár nappal az aktuális szám megjelenése előtt kerül sor.

 A Téka-Téma olyan különleges embereket invitál meg a Teológiára beszélgetni, akiknek tevékenysége valamilyen módon kapcsolódik a teológiai fakultáshoz, illetve a művészetben vagy a közéletben kiemelkedőt alkotottak. Az első alkalmunk november 29-én lesz, este 18:00-kor a kis díszteremben, vendégünk pedig Rófusz Ferenc, Kossuth- és Oscar-díjas filmrendező, akinek nevéhez többek között olyan animációs filmek kötődnek, mint A Légy, a Ticket vagy a Gravitáció. 
Jelenleg Békési Sándor tanár úrral dolgoznak egy animációs kisfilmen, amelyben Az utolsó vacsora c. festmény elevenedik majd meg. 

Rófusz Ferencet életéről, munkásságáról, Oscar-díjról, Békési tanár úrral való közös projektről, több évtizedes barátságukról, és a Pannónia Filmstúdióban eltöltött közös évekről kérdezzük. Az előbb felsorolt kisfilmeket a beszélgetés előtt levetítjük. Pogácsa, üdítő is vár Titeket! Az esemény nyitott, minden kollégistát és más érdeklődőt is várunk szerettel!