Téves a menekültpárhuzam: az 56-os veterán cáfolja az amerikai követet

Regéczy-Nagy László, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnöke XX. századi világomlások tanúja és elszenvedője volt. Az 56-os ellenálló 92 évesen is jó egészségben nyilatkozik a csütörtöki Heti Válasznak, mely nemsokára interjúkötetet is megjelentet az életútjáról.

„Mintha rossz súgókról árulkodna, hogy a nagykövet a magyarságnak azt tanácsolja, Amerika módjára oldja meg a – döntően muzulmán – tömegek befogadását. A menekülő ötvenhatosainkkal felállítani kísérelt párhuzam nem épp telitalálat. A mieink az első pillanattól beleillettek a vasfüggöny másik oldalán élő európai társadalmakba vagy az amerikai képletbe. Az Egyesült Államok is tudta, hogy ez az értékes emberanyag nem terhet jelent, hanem haszonnal kecsegtet” – nyilatkozza a Heti Válasznak Regéczy-Nagy László. Az egykori 56-os Coleen Bellnek, az Egyesült Államok budapesti nagykövetének válaszol ezzel, aki nemrég azt szorgalmazta: amint egykor Amerika a magyar menekülteket, úgy fogadja be Európa, és benne Magyarország a harmadik világ válságövezeteiből érkezőket.

Regéczy-Nagy László emellett elmondja, Desmond Child szerzeménye helyett miért jobb Beethoven Egmont-nyitánya, és arra is kitér, hogy – miközben dicséri az Orbán-kormány érdemeit – önmagában a vagyonosodással, pláne helikopterezéssel miért nem lehet egészséges középosztállyá, nemzetmegtartó réteggé válni

Az interjú a Heti Válasz október 20-i számában olvasható.

Forrás: http://valasz.hu/itthon/teves-a-menekultparhuzam-az-56-os-veteran-cafolja-az-amerikai-kovetet-120918