2013. január 28., hétfő - Ablonczy Áron Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Újévi recept

 

  1. Ez nem egy szokványos recept, de mégis itt van a helye - érdemes kipróbálni ezt is, hátha kisül belőle valami jó :)

 

 

Üljünk le és vegyük elő a 2013-as esztendőt. Mit is szeretnénk vele kezdeni?
Mindenekelőtt osszuk 12 részre, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. Már előre ügyeljünk arra, hogy semmi olyan ne kerülhessen bele, ami az előző évből maradt rossz kovász: harag, sértettség, előítéletek, keserűség, mert ezek megrontják az új tésztát…


A 12 részt osszuk tovább: 28, 30, 31 részekre szép sorban, így elég lesz majd mindig csak egy kis darabbal dolgoznunk. Formáljunk apró lapocskákat tésztánkból, s előre írjunk rájuk minden olyat, amit érdemes számon tartani: tanulási készség, munkaszeretet, pihenés-feltöltődés ideje, s élesztőként minden napra egy kis jókedvre derítő. Fontos, hogy ne akarjunk túl sokat – láthattuk már az előző esztendőkben is, hogy annyit kell tervezni, amire erőnk is lesz. De túl keveset sem, mert az elerőtlenít, ha feladjuk álmainkat, vagy az ahhoz vezető utat – s magunkat is elveszítjük egy kicsit.
Formázáskor ne felejtsük el egy adag reménységgel színesíteni, majd száradás előtt keverjünk bele egy teáskanál alkalmazkodó készséget, díszítésül egy mákszem türelmet, egy csepp tapintatot, s eddig megtanult keresztyén gondolkodásunk sava-borsát.


Tálaláskor ne felejtsük el bevonni a mindent elfedező szeretettel, s megszórni a derű gyümölcsdarabkáival. Szervírozzuk mindig mosollyal, szíves szóval, s ne felejtsük el, hogy minden nap elmúlik, s minden nap újat is kezdhetünk.
Vegyük még figyelembe, hogy sosem érdemes sietni, de lekésni még rosszabb. Az idő nem a mi birtokunk, kölcsön kaptuk, használatra, s számon is kérik tőlünk. Mérjük a belső mérlegen, hogy pontos legyen az adagolás, s ne aggódjunk, ha mások másként mérnek.
Jó, ha az alaptészta készítésénél együtt dolgozunk a családdal és barátokkal, mert együtt nagyobbakat lehet nevetni, s bölcsebben lehet tervezni – így kevesebb lesz az elpazarolt eredeti jó alapanyag, s megelégedetten fogyaszthatjuk el az elkészült darabokat.


A bevált recepteket érdemes megosztani másokkal is, hátha tőlük is kapunk vissza egy-egy kis darabkát – ezzel növelve esélyünket a nagy közös „emberség” rég elvesztett receptjének megtalálására.
További jó készülődést és örömteli kivitelezést kívánok mindenkinek!

Fodorné Ablonczy Margit
DMREK

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 272, összesen: 1466874

  • 2024. május 18., szombat

    Balog Zoltán dunamelléki püspök ünnepi gondolatai
  • 2024. május 17., péntek

    Isten azért küldte el Fiát – az Úr Jézust –, „hogy a törvény alatt levőket megváltsa”, hogy Isten örökbefogadott gyermekeiként szabadon élhessenek. Pü...
  • 2024. május 17., péntek

    Országos református imalánc indul pünkösd után gyülekezeteink és egyházunk lelki megújulásáért.
  • 2024. május 16., csütörtök

    Mi a konfirmáció ma? Avítt hagyomány, beavatási szertartás vagy ajtónyitás a fiataloknak nemcsak a gyülekezet, hanem Jézus felé is? Erdélyi gyülekezet...
  • 2024. május 15., szerda

    Munkatársunk, Parti Judit a Média a Családért díj április jelöltje portálunkon megjelent Sosincs késő az igenhez című írásával.
  • 2024. május 15., szerda

    Az Apakulcs 2022 és 2023 után 2024-ben is meghirdeti az Apa ezerrel! pályázatot.
  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 14., kedd

    Az Intézményi lelkipásztori állás 2024. augusztus 1-től töltendő be a budapesti teológián.
  • 2024. május 13., hétfő

    Sárbogárdon egykori lelkészük századik születésnapjáról emlékeznek meg május 25-én. Az ünnepre készülve Szabó Miklós és Jákob Mihály segítségével idéz...
  • 2024. május 13., hétfő

    Elhelyezték az Építőipari Nívódíj tábláját a budapesti Ráday Ház falán.