Nyomtat Elküld Olvasási nézet

"Az egész gyülekezet áment mondott rá és dicsérte az Urat. A nép pedig eszerint járt el." Nemémiás könyve 5.13

A 2019. november 10-én megtartott Istentiszteleten Fónagy Miklós nyugalmazott református esperes a Nehémiás könyve 5. fejezetének 1-13 verssorai alapján hirdette az igét. Az igehirdetés előtt keresztelőre is sor került. Esperes úr, aki a keresztség sákramentumát kiszolgáltatta, örömét fejezte ki hogy a fiatalok családjával, akik most keresztelni hozták gyermeküket, több évtizeddel ezelőtt találkozott először abban a gyülekezetben, ahol ő a lelkészi szolgálatát elkezdte. Mint mondta, az Isten különös csodája folytán sok évtized után a szálak újra összeérnek.
Igehirdetésében az ige kapcsán többek között nagyító alá vette keresztyén életünk és gyakorlatunk gyengeségeit. Az igehirdetés teljes terjedelemben meghallgatható a képek alatti Csatolt dokumentumokban. Annak meghallgatásáig álljon itt az igehirdetést befejező imádság:
"Mennyei édesatyánk! Olyan különös helyzetben érezzük magunkat, mert bennünk is ott van az a fajta kettőség, hogy fontos vagy a mi számunkra, de fontos az is, amit a világ kínál, és amit a környezetünk diktál. És kapkodjuk a fejünket jobbra-balra és olyan sokszor elbizonytalanodunk, eltanácstalanodunk, nem merjük radikálisan vállalni azt, amit te adsz elénk, hanem olyan hasadt állapotban tesszük a dolgainkat és éljük mindennapjainkat. Urunk olyan jó lenne a te gyermekeidnek az egyszerű őszinte tiszta és becsületes életét élni, akkor is, hogy ha mindenki másként él. És akkor is, hogy ha mindenki lenéz és lekicsinyel és biggyeszt ránk. Segíts Urunk, hogy legyen fontos számunkra hogy mi a te akaratod. És ne az legyen az elsődleges szempont, hogy hol van a mi hasznunk. Tégy példává, tégy értékőrzővé, tégy útjelzővé bennünket Urunk. Ebben a világban. Kegyelemre szorult gyermekeidként állunk előtted és arra kérünk, hogy vezess a te utadon még úgy is, hogy ha mi nem arra akarnánk menni, de magad légy az út mindannyiunk számára! Ámen.”

Gyülekezetünk lelkipásztora Böttger Antal református lelkész az Istentiszteleten köszönetet mondott esperes úr helyettesítő szolgálataiért, és köszöntötte feleségét nagytiszteletű asszonyt is, majd a hirdetések következtek, köztük az alábbiak:

-  2019. november 15-én pénteken este 18.00 -órakor a fóti református gyülekezet Gárdonyi Zoltán énekkarának jubileumi előadása lesz a fóti Vörösmarty művelődési házban.

-  2019. november 17-én de. 10. 00 - órakor a 20 - éves százhalombattai református templomban hálaadó Istentisztelet lesz.

Ezekre az alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel várnak! /szk/

 

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 181, összesen: 365451

  • 2024. május 18., szombat

    Balog Zoltán dunamelléki püspök ünnepi gondolatai
  • 2024. május 17., péntek

    Isten azért küldte el Fiát – az Úr Jézust –, „hogy a törvény alatt levőket megváltsa”, hogy Isten örökbefogadott gyermekeiként szabadon élhessenek. Pü...
  • 2024. május 17., péntek

    Országos református imalánc indul pünkösd után gyülekezeteink és egyházunk lelki megújulásáért.
  • 2024. május 16., csütörtök

    Mi a konfirmáció ma? Avítt hagyomány, beavatási szertartás vagy ajtónyitás a fiataloknak nemcsak a gyülekezet, hanem Jézus felé is? Erdélyi gyülekezet...
  • 2024. május 15., szerda

    Munkatársunk, Parti Judit a Média a Családért díj április jelöltje portálunkon megjelent Sosincs késő az igenhez című írásával.
  • 2024. május 15., szerda

    Az Apakulcs 2022 és 2023 után 2024-ben is meghirdeti az Apa ezerrel! pályázatot.
  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 14., kedd

    Az Intézményi lelkipásztori állás 2024. augusztus 1-től töltendő be a budapesti teológián.
  • 2024. május 13., hétfő

    Sárbogárdon egykori lelkészük századik születésnapjáról emlékeznek meg május 25-én. Az ünnepre készülve Szabó Miklós és Jákob Mihály segítségével idéz...
  • 2024. május 13., hétfő

    Elhelyezték az Építőipari Nívódíj tábláját a budapesti Ráday Ház falán.