Conceptum – Luzsicza Fanni fotókiállítása az Ökumenikus Imahét keretében

Az Ökumenikus Imahét keretében Luzsicza Fanni fotóművész képeiből nyílik kiállítás január 25-én, csütörtökön, 19 órakor a Budai Református Egyházközség gyülekezeti nagytermében 

Conceptum címmel. 

A kiállítást megnyitja:
Budai Rita művészettörténész
Kurátor: Körösvölgyi Zoltán
Zongorán közreműködik: Soós Ákos
 
Szeretettel várjuk a más felekezethez tartozókat is erre a rendkívül érdekes kiállításra, ahol a különböző felekezetetekhez tartozók között reformátusként megélt, átélt hitbeli élmények alapján készült fotók lesznek láthatók. 
 

CONCEPTUM

Luzsicza Fanni fotókiállítása

Luzsicza Fanni fotográfus 2017-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia BA-képzésén. A 2018. évi Ökumenikus Imahét alkalmával önálló kiállítással jelentkezik a Budai Református Egyházközség gyülekezeti termében.

Kicsit több mint egy tucat fénykép. Ha bontani szeretnénk, három tematikus egység: önarckép, önkéntesen vállalt szegregáció és letörölhetetlen megjelöltség, de igazából egyetlen, összefüggő csoportot alkot, amit a kiállítás címe is jelöl.

A conceptum szó jelentése többrétű: jelent összefogást, megfogalmazást, fogantatást-szereztetést, tervet is. Luzsicza Fanni a kamera segítségével fogalmazza meg, összegzi és foglalja tervbe hihetetlen gazdagsággal és érzékenységgel azt, amit szavakkal úgy fogalmazott meg:

„Szeretném, ha ez a kiállítás arról szólna, hogy mindannyian másképp éljük meg a keresztény hitünket, de mégis egy és ugyanazon cél felé haladunk – ez pedig különbözőségeink ellenére is összeköt bennünket.”

A kiállított fényképeinek egy része látható volt a tavalyi III. Fotóutca Fesztiválon és a Puritanus – tiszta művészet  csoportos kiállításon a Hegyvidék Galériában, azonban a legtöbb most látható első ízben.

Körösvölgyi Zoltán

a kiállítás kurátora