Jándon is megemlékeztek a forradalomról

Ünnepi istentiszteleten emlékeztek meg az 1848/1849-es forradalom eseményiről Jándon. Forró Éva lelkész igehirdetésében hangsúlyozta, hogy múltunkért, jelenünkért és jövőnkért egyaránt Istennek tartozunk hálával. Nemzetünk megmaradása Isten hűségének és kegyelmének köszönhető.

Asztalos István, Jánd polgármestere köszöntőjében beszámolt a forradalmi eseményekről, az ifjakról, akik bátran harcoltak. Reményének adott hangot, hogy napjainkban is vannak olyan bátrak, akikre még érvényesek Madách Imre szavai: „Mondottam: ember: Küzdj, és bízva bízzál!" Olyan nemzetre van szükségünk, amelyik ezt törvényül veszi és küzd a mindennapokban, a megélhetésért, családjáért, nemzetéért, és nem a könnyű utat választja magának – tette hozzá a polgármester.

 

Ezután a Bölcs Salamon Tanoda, (Támop – 3.3.9.C-12-2012-0020 számú) projektben működő Tancsoda színjátszó és hagyományápoló csoport előadása következett. Az ifjak örömmel és megfelelő komolysággal készültek az alkalomra.

 

Az ünnepi istentiszteletet a jándi női kar csokra zárta, akik hazafias énekekkel emlékeztek meg a március 15-ei eseményekről.
A színjátszó csoportot betanította: Forró Elemérné
A Nőikar vezetője Toldiné Tariska Éva.

Forró Éva
református lelkipásztor