Kincset keresünk

Református napközis hittantábor Dunaszentgyörgyön

Településünk egyik legnagyobb létszámú táborát szervezte meg Ráczné Pető Ildikó hitoktató a Dunaszentgyörgyi Református Egyházközségben 2014. július 5-től 11-ig. Faddról, Gerjenből és Budapestről érkeztek táborozni vágyok.

A táborban összesen 115 személyről kellett gondoskodni, ebből 75-80 főnyi gyermekről, köztük húsz-huszonnégy óvodásról, illetve tizennégy fiatalról, akik természetesen aktívan besegítettek a feladatok elvégzésébe.

A gyermekeket öt csoportra osztották a szervezők, a foglalkozásokat fiatal felnőttek vezették, az ügyeletet is ők végezték. A tábor célja az volt, hogy megszerettessék és megértessék a résztvevőkkel a Biblia tanítását. A foglalkozások témája az igaz, legdrágább és legértékesebb kincs keresése és megtalálása volt - ez az Isten és az igéje, amit Jézus Krisztusban küldött közénk. A délelőtti és a délutáni bibliafoglalkozások erről szóltak: öt különböző történeten keresztül ismertették meg a gyerekekkel, hogy az anyagi javakon túl miképpen tudunk szolgálni azzal, amit Istentől kapunk. A sok éneklés és az imádkozás is része volt a napi programnak, és naponta egy-egy aranymondást is megtanultak a táborozók. Mindemellett kézműveskedésre, sok játékra és vetélkedőre is futotta az időből. Az apróságok délutáni alvását is megoldották a gyülekezeti házban, nyugodtan pihenhettek a kicsik. Az étkezésre sem lehetett panasz: dinnye, kukorica, jégkrém, gyümölcs, fánk, lángos, palacsinta, finom sütemények és ízletes ebédek, ez mind szerepelt az étlapon.

A tábort az egész gyülekezet támogatta, ki adományokkal, ki szorgos munkájával otthon és a helyszínen. Az idősek közül sokan tevékenykedtek a táborban fáradságot nem ismerve, és megmutatták, hogyan lehet az igazi kincset megtalálni. A gyermekek arcán csak mosolyt és derűt lehetett látni, mert szeretet vette őket körül.

A táborozást családi nap zárta több mint száz résztvevővel, bibliai és sportvetélkedővel. „Nagyszerű dolog Istent, a kincset megtalálni", hallhattuk Rácz József esperes prédikációjában az istentiszteleten, a táborzáró ünnepségen.

Sólya Veronika