Mindenhonnan látszik

Felszentelték a Tököli Református Missziói Egyházközség templomát. A gyülekezet régi álmának megvalósulása óta egyre többen csatlakoznak a református közösséghez.

A nemrégiben még működő katonai repülőteréről és a fiatalkorúak börtönéről elhíresült Tökölön 2012. január elsejével nyilvánították missziói egyházközséggé a református közösséget - írtuk korábban. A többségében katolikus rácok lakta Csepel-szigeti városban 2011 nyarán készült el a református templom, azóta több kisgyermekes család is bekapcsolódott a közösségbe. A templomot az elmúlt hétvégén szentelték fel.

A gyülekezet régi álma valósult meg ezzel, hiszen már az ötvenes évektől egyre több református költözött Tökölre. Istentiszteleti hely hiányában családok fogtak össze, és házaknál imádkoztak, olvastak Igét. Nem sokkal később az evangélikusok fogadták be imaházukba a református híveket. A kis imaház megerősítette a közösség összetartozását, hitét. Ennek az épületnek az eladásával vette kezdetét a templomépítés, a református hívek ettől fogva a parókián tartották összejöveteleiket. A templom 2011 nyarára készült el.

 

Új időszámítás kezdődött a gyülekezet életében, amikor 2012-ben új lelkipásztor került a közösség élére - vallják a tököli reformátusok.

Nátulyné Szabolcsik Eszter portálunknak korábban azt mondta: eleinte hatan-heten jártak a református istentiszteletre. Az elmúlt néhány évben azonban megerősödött a kis gyülekezet, ma már átlagosan ötvenen ülnek a padokban vasárnaponként.
- Mostanra már mindent maguktól intéznek a gyülekezeti tagok, van olyan néni, aki tíz perccel hamarabb jön, hogy meglocsolja a virágokat. Hálás vagyok a presbitériumunkért is, mert imádkozó testvéreket választott meg a gyülekezet, akik nem restellnek szervezni, családot látogatni, meghívni újabb embereket a gyülekezetbe - nyilatkozta a lelkipásztor.

A tököli református templomot Nagy Béla építészmérnök tervezte. A 150 fő befogadására alkalmas épület tornya a Fő utca tengelyében áll, így mindenhonnan jól látható.

 

Képek: innen és Füle Tamás

Kapcsolódó cikkünk:

Hajtás a romokon
A volt orosz laktanya helyén még ma is élnek, akik nem hallottak Jézus Krisztusról és nincs bibliájuk sem. A tököli missziói egyházközség lelkipásztorához olyanok is szívesen fordulnak tanácsért, akik mit sem tudnak az egyházról.