Szeretethíd épült a kontinensek között is

A Maranatha Singers keresztyén kórus Afrikából, Namíbiából érkezett Budapestre, hogy elénekeljék nekünk örömüket az Úrral való találkozásukról!

A Szilágyi Dezső téri gyülekezetben még vasárnap is épült a Szeretethíd, de ekkor már a kontinensek között: A namíbiai Maranatha Singers keresztyén kórust láttuk vendégül.

A messzi Afrikából Európába látogató 35 tagú kórus Budapesten a mi vendégünk volt. A vasárnap délelőtti istentiszteltre érkeztek közénk, ahol két dalt adtak ízelítőül. Illés Dávid kétnyelvű igehirdetése után, mely a 23. zsoltár alapján a Jó Pásztorról tanított bennünket, a nagyteremben közös ebéden majd utána rövid városnézésen vettek részt az önkéntesek segítségével.

Az esti koncertjük igazán fergeteges és magával ragadó volt. Jó volt látni, hogy milyen sokféle módon lehet az Ő dicsőségét, örömmel hirdetni! A finom vacsora elköltése után a szálláshelyük a Baár-Madas kollégiumban volt, ahonnan reggeli után indultak tovább!

Igazán szép lezárása volt ez az alkalom a Szeretethídnak itt Budán! Jó volt a tőlünk oly távoli földrészen élő Krisztus-hívőkkel megélni a közösséget, meglátni bennük a testvérünket, és együtt örvendezni, hogy ugyanannak az Atyának a gyermekei lehetünk.

Maranatha: ez arámul egy imádságos formula, a Biblia utolsó szavai közül van, Jézus eljövetelének várása: „Jövel Uram Jézus!”

Ha azonban tagoljuk: Maran Atha: akkor azt jelenti: „Urunk eljött, jelen van”, és hisszük, ez vasárnap, itt, köztünk valósággá vált, Velünk volt!

Hála legyen Neki érte! A sok-sok segítőnek meg köszönet!

Maran Atha! – URUNK ELJÖTT, VELÜNK VAN!

A budai gyülekezet missziói és diakóniai szolgáló

 

Luzsicza Fanni fotói az esti koncertről:

https://plus.google.com/u/0/photos/116798918466136778438/albums/6014919617769875713

Csatolt állományok