belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2016. május 24., kedd

„A Lélek megnyilvánulását mindenki azért kapja, hogy használjon vele." (7. v.)

1Kor 12,1–11

Isten Lelkének eszközeiként a szolgálatban megmenekülhetünk önmagunk „fényezésétől". Mert kik is vagyunk valójában? Eszközök. Az Úr eszközei, mint a kés, villa, kanál a konyhaasztalon. Lehet, hogy csak kiskanál. Ám mindegyikre nagy szükség van a maga helyén és nem jó össze-vissza, megcserélgetve használni őket. Balga dolog villával levest enni, és lehetetlen egy merőkanállal feketekávés kis csészékben a cukrot felkavarni.

Kegyelmi ajándékot te is kaptál, mert mindenki kapott, aki az Úré! Ismerd fel a magad helyét, s engedd, hogy az Úr Lelke kezébe vegyen és hasznos legyen az életed, a szolgálatod sokaknak. Óvakodj attól, hogy lelki „vitrin"-be kerülj, hogy „múzeum-keresztyén" legyél. Mert bár ezeket sokan látják és megcsodálják, talán csillog-villog az életük, de végül is haszontalanok, nem nyújtanak táplálékot. Az igazi, az Úrnak való szolgálat nem látványos, nincs körülötte nagy hírverés, de használ, segít, talpraállít, erőt ad, vigasztal.


Ajánlott szakaszok

Róma 12,4–21A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2016. május 24., kedd,
Eszter , Eliza napja van.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

A kattogástól az új életig

2016. május 10., kedd

A drogtól erős, bátor és magabiztos volt, sosem érzett éhséget. Akkor sem volt fáradt, ha napokig nem aludt, tulajdonképpen szárnyalt. Otthonról vagy a boltokból lopott, hogy droghoz juthasson, ha nem sikerült az akció, dührohamok törtek rá, tört-zúzott. Azt mondja, új életet szeretne kezdeni. Gergő 14 éves.

Látogatóink száma a mai napon: 5553
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 34152858

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat