Nyomtat Elküld Olvasási nézet

165 ezer forint adomány!

Ahogyan már kollégáink beszámolóiban is olvashatták nagysíkerű jotékonysági koncertet adott templomunkban a világhírű hegedűművész Mága Zoltán.
A november 20-i koncert bevétele, közös megegyezés alapján, a református iskola alapítványát gazdagítja. Az Orando et Laborando Alapítvány az iskolába járó nehéz helyzetű gyerekek sorsán hivatott segíteni. Az esten összegyült adomány több mint 65.000 forint amelyet a városunkat félig otthonának tekintő művész még 100.000 forinttal gazdagított. Köszönjük az adományokat és ne feledjük "a jókedvű adakozót szereti az Isten". 

Mág(i)a Zoltán és az Angyalok

A Szent István Bazilikában, augusztus 18-án volt a nyitókoncert, és most nálunk -a Kunhegyesi Református Templomban, az Apáczai Kiadó támogatásával, a Kunhegyesi Református Általános Iskola szervezésében- volt a 12. fellépés a 100 templomi koncert című sorozatból.
Mága Zoltán és az Angyalok varázsolták el a november 20-i koncert közönségét, akik teljesen megtöltötték templomunkat. A művészeket lelkipásztorunk köszöntötte, majd kezdetét vette a jótékonysági koncert, amely a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekeket kívánja támogatni.
A mindig elegáns hegedűvirtuóz hangszerével keltette életre az ismert dallamokat, s mellette hófehér estélyi fellépő ruhában, szinte a levegőben lebegve kísérték őt az Angyalok. Vivaldi Négy évszak című művéből a Tél, Brahms V. magyar tánca mellett felcsendült a Monti csárdás, az Ave Maria, és számtalan más, ismerős dallam, hol latinos ritmusban, hol a klasszikus muzsika ütemét követve, hol a dzsesszes improvizáció kimeríthetetlen tárházát tárva az ámuló közönség elé.
Mága Zoltán arra is figyelt, hogy a számok között megossza a közönségével legbelsőbb gondolatait is. Beszélt az integrációról, amit koncertsorozatának fő vonala. Bizodalmát fejezte ki abban, hogy a hasonló rendezvények segítik közelebb hozni a szegényebb, nincstelenebb rétegeket a tehetősebbekhez. Felidézte a tiszabői gyermekkort, a nélkülöző családot, s örömmel üdvözölte a koncertre ellátogató földijeit, rokonságot, a rengeteg diákot és idősebb embereket, s megtiszteltetésnek vette, hogy Tiszabő polgármestere, alpolgármestere is eljött meghallgatni őt.
A művészek szeretettel szórták tehetségüket, önfeledten zenéltek, s ez a felszabadult hangulat átszállt a közönségre is. Különösen nagy tetszést aratott, amikor a nézők között, szinte a fülükbe húzták az örökzöld dallamokat. Több ráadás számot kértek, s kaptak a koncert végéhez közeledve, majd a mindig tomboló sikert hozó, a művész által tízezernél is többször eljátszott darab a Pacsirta zárta a fellépést.
Végezetül lelkipásztorunk -a közönség tapsa kíséretében- ajándékokat nyújtott át, s köszönte meg a magas színvonalú műsort. Biztos, hogy virtuozitása, egyszerűsége, őszintesége sok hívet szerzett művészetének, s annak a gondolatiságnak, amit Mága Zoltán és művésztársai képviselnek.

(091120 - Nagyné Lódi Lili, Sné J. Klára, szala)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 275, összesen: 606559

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.