Amerikai kórus jótékonysági koncertje Budán a majosházi Hospice ház javára

A belépés ingyenes. A kórus a koncerten összegyűlő perselyadományokat a Majosházán épülő Hospice Ház javára ajánlja fel. 

Az Egyesült Államokból a Vocal Lyrica Nyugat-Michigani Presbiteriánus Főiskola kórusa lesz a vendégünk. Az együttest Virginia Kerwin művészeti igazgató alapította 2001-ben. Színvonalas műsorukkal több nemzetközi turnéjuk volt, többek között Ausztráliában, ahol a Sydney-i Operában is felléptek, de jártak már Új-Zélandon, Németországban, Ausztriában, Csehországban is. 
 
A belépés ingyenes. A kórus a koncerten összegyűlő perselyadományokat a Majosházán épülő Hospice Ház javára ajánlja fel. 
 
Fegyó Béla ráckevei festőművész munkáiból egy rögtönzött kiállítást is rendezünk, ahol a kiállított képek megvásárolhatók, és az ebből képződő  bevétel szintén a majosházi Hospice Ház felépülésére kerül átadásra.
 
MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!
 
A Hospice Házról, a Református  Dunamenti Kistérségi Diakóniai Szolgálatról:

Egyesületünk a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia (REDUKIDI) 1996 óta segít az egyedül élő, beteg embereknek abban, hogy otthonukban emberhez méltóan élhessenek szeretetet adva és kapva életük utolsó percéig.

2006 január 1-től 17 településen teljesítünk otthoni hospice-ellátást (Áporka, Apaj, Dunavarsány, Délegyháza, Dunaharaszti, Halásztelek, Kiskunlacháza, Lórév, Majosháza, Makád, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Taksony, Tököl, Szigetújfalu), daganatos betegek gondozását.

Szolgálatunk első és legfontosabb célja, hogy csökkentse a családok megterhelését és egyaránt támasza legyen a betegnek és gondozójának, mind fizikai, mind lelki, valamint szociális problémáinak megoldásában, ápolási eszközök biztosításával (speciális kórházi ágy, matrac, szoba WC, tolószék, egyéb speciális eszközök).

Aki leül egy betegágy mellé és megfogja egy szenvedő kezét, annak tudnia kell, hogy ez mennyit jelent egy magányos ember számára, aki kínzó testi-lelki fájdalmakkal megterhelve várja a végső megnyugvást.

 2013-ban kezdtük a 15 férőhelyes Majosházai Hospice Ház építését a 140 ezres lélekszámú, dunamenti kistérségben élők részére.

 

 Itt lehet olvasni bővebben: