Csillag *

Láttuk már rendszerek szolgálatában állni, zászlókon lengeni...

Csillag. Az az első, az az igazi. Pont az.
Egy Csillag volt az, ami hívogatta azokat, akik értették, de legalábbis sejtették, hogy mit jelent. Vagy legalább elég kíváncsiak voltak ahhoz, hogy utána járjanak.
Csillag, olyan, mint a nap - sugarai vannak. A karácsonyfa tetején lévőnek is az ágai ezt igyekeznek ábrázolni. A térbe mindenfelé vet egy kis fényt. Ezért is szeretik használni ezt a jelképet. Láttuk már rendszerek szolgálatában állni, zászlókon lengeni, sőt, a hírességek is szeretik magukat sztárnak emlegetni és hívatni. Mert ez azt az illúziót kelti bennük, hogy ők bizony sugároznak. Messzire, és rengeteg irányba juttatják el a fényt. Sőt, mindenki, az ő általuk közvetített fényen kívül él, az sötétségben él.

Csillagok - sokszor hullók, sokszor álcsillagok- más fényében tetszelgők, sokszor önjelölt csillagok.

Mégis volt Egy, amit azóta is jogosan emlegetünk. Az az első, az a Betlehemi, az egyetlen igazi. Pont az a csillag, pont. Amely minden sugara irányából sok embert vonzott. Pásztorokat, asztrológusokat, még angyalokat is. Kár, hogy csak ennyien hagyták magukat vonzani, kár hogy a világ tudósaiból csak három vette a bátorságot, hogy nekiinduljon az útnak - pedig biztosan többen látták a jelenséget. Azt a csillagot sokan elmulasztották.

Most is történik valami. Valami, ami újra sok embert vonz, de talán nem eleget. Talán ez is egy kihagyhatatlan lehetőség arra, hogy találkozz azzal, aki a bölcsőben feküdt, majd megváltóddá lett, és találkozz azokkal, akik már eljöttek imádni a kisdedet.

Ha még teheted, ne mulaszd el pont ezt a csillagot.

Vissza a tartalomjegyzékhez