Égi élmények

Válaszok keresése és a szabadság megtalálása - a magasságban

Sokan nem elégszünk meg a kézzelfogható világgal és a tudományos magyarázatokkal. Egész életünkben keresünk valamit, ami túlhaladja az elménket, mégis válaszokra talál. Mert tudjuk, vagy inkább érezzük minden porcikánkkal, hogy: VAN!  Meggyőződésünk, hogy ez a világ többről szól, mint az anyagi lét, és meg szeretnénk fejteni a magasság titkait. Szükségünk van erre a megmagyarázhatatlanra.
A transzcendens élmények megtapasztalása segít önmagunk megismerésében is, ha nem értjük is, miért pont így történnek a dolgok. Vannak, akik nem veszik észre ezeket a csodákat, és mindent megpróbálnak bizonygatni kész érvekkel.
De van egyvalami, amire eddig senki nem talált képletet, ez pedig Isten.
Ő mindenkihez szól és mindenkit vár, sokan mégsem értik és nem látják meg. Nem hisznek az égi élményekben addig, amíg meg nem tapasztalják a saját bőrükön. A legnagyobb csoda a Földön Jézus születése volt, amikor „az Ige testé lett". De Isten most is köztünk él. Nem kézzelfogható, de érezni és tudni lehet, hogy a Magasságok Ura, Jézus itt van velünk. Ha pár órára kimész a természetbe, meghallhatod a szél hangját és megláthatod a földi élet szépségében a Teremtője  természetfeletti mivoltát. Nekem az Istennel való találkozás volt az Égi csoda. Minél jobban próbáltam Istennel és a mennyországgal szemben érveket keresni, annál inkább be kellett látnom, hogy a válaszok mégis Nála vannak.
Nem kell mindent megértenem ahhoz, hogy rátaláljak a megoldásra. Amikor már a megfoghatatlanban próbáltam kutakodni a kérdéseim válaszai után, akkor már láttam valami célt is magam előtt, hogy van értelme az életemnek. Az örök élet ígérete többet jelent a földi életnél, hiszen örökre szól. Még mindig sokszor libabőrös leszek, amikor kimondom az örök szót és elgondolkodom a végtelenen. Nekem az igazi szabadságot mégis a felfoghatatlan jelenti, amit a végtelenben találtam meg, és én ebben láttam meg Istent. Ha felnézek a felhőkre, ha felnézek a csillagos égre, én ezt látom, ezt érzem. Az égnek nem láthatjuk a végét, mégis meg akarjuk ismerni, beleszédülünk még a gondolatba is, hogy soha nincs vége. A földi élet mulandóságát és a haláltól való félelmet pedig tényleg csak az Istenbe  vetett hit tudja legyőzni.

Ha sétálunk az utcán, észrevehetjük az égi fényeket is és gyönyörködhetünk az isteni csodában. Télen is megláthatjuk a Nap vagy a Hold fényének játékait, ha kicsit körülnézünk. Ennek a fotónak az üzenete nagyon nagy szabadságot enged meg nekünk, hiszen érezhetjük benne az égi aranyösvényt vagy akár a végtelen gyönyörűségét is.

Vissza a tartalomjegyzékhez