Reménység-szavak

Szemezgetés egy furcsa szótárból, ahol minden mindennel összefügg és minden mindennek szinonimája.

Érzések és gondolatok tömkelege szállta meg az elmém... érezz és gondolj velem, ha kedved van és nincs jobb dolgod, a szótár szavai az én szótáram szavai, de a Tieid is lehetnek, ha akarod, és persze ha mered... szerintem is hiányos, de most csupán ennyi jött, hiszen az egész életem nem írhatom le.

És talán mégis belefér ezekbe a szavakba, és azokba, amelyeket az idők folyamán hozzá fogok majd fűzni. Ha gondolod, végy egy lapot, vagy kezdj blogot írni, egészítsd ki vagy kezdj egy teljesen új szótárat, hogy még jobb és teljesebb legyen.
És még inkább a Tiéd...

A vasárnapi sárga húsleves illata - az utánozhatatlan rántott hús - a zöldellő fák - a kedvesem égető csókja - az ajkak, amelyek szerelmes szavakkal játszanak - a szemek, melyek csak engem látnak - a Metallica black albuma - a Suhancos Vele jó-ja - az élet sója - a fűnyírás - a gyereksírás - Wyclef Jean és Mary J. Blige zenéje - a tavaszi illatok - az otthon melege és biztonsága - a kávé illata - a cigaretta gomolygó füstje - halk jazz - gyertyák és gondolatok - képek - emlékek - könyvek - képeslapok - fesztiválos karszalagok - pólók - helyek és illatok - színek és virágok - sörözések és kocsmák orrfacsaró szaga - hajnali beszélgetések - könnyek és sírások - megcsalás és megcsalatás - nők, akik adtak és kapni akartak - a laptopom zúgó hangja - a dübörgő hangfalak, amikor ... bármikor... - a téli forró tea - a nyári krémes - Ben Sherman - Wass Albert - Sting - a kéz, mely talán velem együtt lesz ráncos - a térd, mely hozzám ér - összebújás a gyerkőceimmel - változás és változtatás - esélyek - lehetőségek - Tiszalök - Debrecen - Budapest - az alföldi róna - az ölelés öröme - a tokaji aszú - az egri bikavér - az örvényes Tisza - a hullámos Balaton - a szánkózás - a húsvéti tojásos szendvics - a karácsonyi narancs - az örökzöld, mely összehoz - a vasalás - életművészet - ösztöndíj - ottalvások - az első csók - a kézfogás - a "jó, hogy vagy" érzése - az örökké élő - az isteni - az Isten - a feldolgozatlan és a feldogozott múlt - a templom csendje - képregények - a Mátrix - megváltozás - elfogadás - Converse - bográcsozás - pókerparty - hosszú telefonok - a szülők és a nagyszülők - a tokaji templom - megbocsátások - elválások - megtalálások - kihagyott lépések - megtalált utak - a gyöngyösi non-stop hurkás - az állomás melletti gyros - a tánc - a debreceni villamos - a lillafüredi csónakázás - a tapolcai békás-tó - izgalmas gondolatok - otthon - otthonok - családok - barátok - gyógyulások - jó döntések - a köldökzsinór, amit én vághattam el - az első szavak - Ralph Lauren - kosárlabda - a borozás Yampival - kávé Barnabással - Bandi okosságai - a gyerkőcök mosolya - a hitves - a dunna melege - a hálózsák és a matrac - korai reggeli - késői vacsora - szalonnázás - a kedves szendvicse - a kéz, mely elringat - a haj, mely betakar, ha látni sem bírom a világot - Unicum - fotókiállítás - séta - cipővásárlás - kuriózum - KÖNYVtár.

Turcsik Ferenc
lelkész

 

 

Vissza a tartalomjegyzékhez