A Harangszó februári második számából

Gazdag olvasnivalóval jelentkezik a lap friss száma, mely kétoldalas mellékletet is tartalmaz. Somlyóújlak, Szilágynagyfalu, Krasznarécse és Kusaly műemléktemplomairól olvashatunk Emődi Tamás népszerű sorozatának utolsó előtti részében. A lapszám vezércikkét Józsa Ferencz jegyzi. Írásának címe: Az igazi böjt, a szeretet.

 

 A Belényesi-medence gyülekezeteinek vasárnapi iskolai tevékenységéről, valamint egy várasfenesi közös ünnepi alkalomról tudósít Nagy Éva. Szintén a Református élet rovatban a nagybányai egyházmegye lelkipásztori utószilveszteri szeretetvendégségről számol be Vicsai János.

A közelmúltban elhunyt Csép Sándor emléke előtt tiszteleg a lap Élő emlékezet rovata, egy az erdélyi magyar újságírás doyenjével készült potréinterjú részletével.

Második alkalommal jelentkezik a Presbiterképzés című rovat, mely Péter Csaba Mi szükséges a jó presbiteri munkához? című írásának második részét tartalmazza.

Érdekes tapasztalatokat eredményezett egy édesanya kísérlete, aki családjában hat hónapra kizárta az internetet és a virtuális szórakozást. Az angol könyvpiacon megjelent könyvet a Mozaik oldal Olvasólámpa rovata ismerteti. Ugyanott Adorjáni László karikatúrája látható és Veres Piroska jegyzete olvasható.

A lap nyolcadik oldalán ezúttal a negyedévente jelentkező Kitekintő rovat található, a világ egyházi témájú híreivel.

A negyedik alkalommal megjelenő Egyházi sajtó című kétoldalas mellékletben Körkérdés címen új rovat indul, melyben a Harangszó korábbi és jelenlegi munkatársai vallanak a lap iránti kötődésükről.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.