A Harangszó márciusi első számából

Megfelelő eszközökkel és kellő empátiával kell megszólítania Krisztus egyházának a mai fiatalokat - vallja Kánya Zsolt Attila, a Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetség elnöke, akit Fábián Tibor az ifjúsági munka kihívásairól kérdezett a lap címoldalán kezdődő interjúban.

A Harangszó vezércikkét ezúttal Csűry István püspök jegyzi, Közösségvállalás címmel. Írásában az Erdélyi Egyházkerület nemrég beiktatott tisztségviselőit köszönti.

Kölcsey szülőfalujában, Sződemeteren ünnepelte a magyar kultúra napját a Királyhágómelléki Egyházkerület, Nagybányán pedig kórustalálkozót tartottak az ünnep apropóján - olvasható a Református élet rovatban Vásárhelyi Gábor és Lakatos Nella cikkében.

A magyar református egyház nagy formátumú teológusára, a nemrég elhunyt Hegedűs Lorántra emlékezik a lap Élő emlékezet rovata. A Hit és kultúra rovatban a második résszel folytatódik a Müller Dezső költői világát ismertető sorozat.

A Mozaik oldal Tallózó rovatában ezúttal Fekete Károly A hitvallás éve egyházunkban című írása szerepel.

A Hírvivő rovatban Kató Béla püspökké iktatásáról, szentjobbi ökumenikus ifjúsági alkalomról és a nagyváradi holokauszt emléknapról olvashatunk. A lapszám Wass Albert és Pataki István egy-egy, március idusához kapcsolódó versét tartalmazza.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

 

 

 

 

 

Csatolt állományok