A Harangszó novemberi első számából

Erdély első Liszt-szobrának avatásáról ír a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb száma, melyben egyebek mellett a négy éve elhunyt Csiha Kálmánról életútjáról is olvashatunk.

Rákóczi családi portrék címen új sorozat indul a lap címoldalán, II. Rákóczi Ferenc három évszázada véget ért szabadságharcának jubileumán. A család tagjai közül többen jelentős szerepet vállaltak a református egyház történetének alakításában, írja a szerző: dr. Csohány János, aki az első részben Rákóczi Zsigmond és I. Rákóczi György életútját ismerteti.
A Harangszó vezércikkét ezúttal Veres Piroska jegyzi. Írásának címe: Az utolsó vendég.
Koltón avatták fel Erdély első Liszt-szobrát. Az esemény részleteit Varga Károly esperes, koltó-katalini lelkipásztor ismerteti a Református élet rovatban. Ugyanott Magyarkakucs monográfiájáról és a kötetet bemutató ünnepségről olvashatunk Ciavoiné Létai Andrea tollából.
„Maga termetű, fehér hajú, méltóságot és derűt árasztó, meleghangú püspök. Életét fények és rácsok, gyalázatok, megaláztatások és ünneplések, magasztalások jellemezték" - írja emlékezésében a négy éve elhunyt Csiha Kálmánról Bojtor István.
A lap Mozaik rovatában újabb résszel folytatódik a Nepáli naplójegyzetek című sorozat, melyben erdélyi református missziós munkások ismertetik a dél-ázsiai országban végzett szolgálatuk körülményeit. Honszerzés, államiság - e címen és témában, a negyedik résszel folytatódik Boros J. Attila Magyarnak lenni című sorozata.
Az Idézőjelben a nemrég elhunyt Makovecz Imre hitéről, míg a Hírvivő rovatban egy lelkész focibajnokságról, Erdőd ünnepéről és a PKE tanárainak Brüsszeli látogatásáról olvashatunk.
A lap Ady Endre (Halottak napján), Márai Sándor (Halotti beszéd) és Csiha Kálmán (Szeressétek a templomot) egy-egy versét közli.
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.