Húsvéti Harangszó

"Nincs igazi húsvét a feltámadás boldog elfogadása, hite nélkül" - hangsúlyozza a lap címoldalán olvasható írásában Pungur József. „Krisztus halálával kezdődött a halál feletti győzelem" - írja húsvéti pásztorlevelében Csűry István püspök.

 

A lap ünnepi összeállításának további anyagai is a húsvét evangéliumára tekintenek. Köztük A Lélek csendje rovat Balázsné Kiss Csilla népszerű igemagyarázataival, a Hit és kultúra rovatban Karinthy Frigyes Barabbás című elbeszélése, az Ifjúság rovatban Lovász István színdarabja, a Mozaik-oldalon Fabiny Tamás virágvasárnapi jegyzete, valamint versek és képi illusztrációk.

A Református élet rovatban Kürti Tamás a szatmárgörbedi gyülekezetben tartott nőszövetségi zászlóavatásra kalauzol. Fontos, hogy a gyülekezet közös ügyének érezze a fiatalokkal való foglalkozást, hogy az ifjúság ne érezze magát idegennek az egyházban - Fazakas Ferenc az ifjúsági misszióval kapcsolatos elemzésében számos megfontolásra érdemes gondolatot oszt meg az olvasóval.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.