Kincsesbányát nyitottunk

Az ifjúsági szolgálatot segítő honlap indult Ifi-kap-tár néven. Már huszonötezren „jártak” nálunk.

Lelkészköröket látogatva érlelődött meg a gondolat, hogy a Dunamelléki Református Egyházkerület fenntartásában legyen egy kincsesbánya: egy olyan honlap, ahová a sok év alatt kipróbált és bevált ifjúsági anyagokat összegyűjtenénk. Ez lett végül az IFI-KAP-TÁR.

IFI-KAP-TÁR

Tavaly októberben indítottuk a honlapot, és figyeltük, hogy vajon beválik-e, lesznek-e olvasók. S mert már 25 ezer felett járunka honlapot látogatók számában , így sokkal bátrabban ajánljuk mindenkinek, hogy aki még nem nézte meg, keresse fel honlapunkat – most már saját bannerre kattintással a Parókia portálon!

Ifjúsági anyagokat sokaktól kapó és mindenki számára tároló gyűjtemény, mely sok helyről, sokféle módszert, ötletet tartalmaz, ám gondolatkörében mégis egységes, vezetett és alkalmazható.


Lelkes önkéntesek csapata várja és tölti fel a beérkezett anyagokat, lehet csatlakozni másoknak is ehhez a szolgálathoz!
Célunk, hogy segítséget adjunk a református gyülekezetek ifjúsági missziójához lelkészeknek, ifivezetőknek, akik ötleteket szeretnének meríteni vagy már megvalósult programjaikat másokkal megosztani.

- Hogyan lehet egy gyülekezetben ifjúsági közösséget szervezni?
- Hogyan lehet megtartani egy konfirmandus csapatot, hogy a gyülekezet megszeresse őket, s ők is templomukat, egyházukat?
- Hogyan lehet megszólítani a mai fiatalokat?
- Milyen programokat, pályázatokat, képzéseket ajánlhatunk?


Ifjúsági órák vázlatai, színdarabok, kátéváltozatok, bizonyságtételek, ifi-hetek, konfirmandus evangélizációk – s minden, ami fontos lehet ebben a munkában.
Különlegessége a holnapnak, hogy film- és könyvajánlót is tartalmaz, vannak gimnáziumokban megvalósítható csendesnapi programok, de még receptek is, hogy minden, ami az ifjúsági korosztályt érinti, szerepelhessen ezen az oldalon.
Le- és feltöltési lehetőség – képek, videók, jól sikerült vetítések, kapcsolattartás, igazi IFI-KAP-TÁR, ahová begyűjthetünk minden értéket, ami fontos lehet egyházunk megújulásához kifejezetten a 13-33 éves korosztály számára.



Egy-egy hónap lehetőséget kínál egy-egy megyének, hogy abban a hónapban különösképpen is gyűjtögessék a saját anyagaikat. Ezt a megyei ifjúsági referensek kezdeményezik, s nekik lehet küldeni a leírásokat, cikkeket. 

Akik más egyházkerületből, vagy akár országhatáron túlról is szívesen bekapcsolódnak a gyűjtőmunkába, nagy szeretettel fogadjuk, ők is bármikor küldhetnek anyagokat! Hadd legyen ez mindnyájunké!

Várjuk tehát a „virágport” – a gyűjtött anyagokat, s a „pergetett mézet” – a módszereket, kész műveket is mindenkitől, aki másoknak is segíteni szeretne.
Tervünk még, hogy olyan tanulmányokat is közzétegyünk, amelyek az ifjúsági korosztály megértését, elérését segíthetik – szakdolgozat-kivonatok, szakfolyóiratokban megjelent cikkek stb.

Várjuk azoknak a jelentkezését, aki szívesen vállalnák önkéntesen egy-egy rovat rendszeres szerkesztését!

Akinek javaslata van, vagy ha csak hozzászólni szeretne is, bátran keressen meg e-mailen, telefonon, vagy akár személyesen:

Fodorné Ablonczy Margit
Dunamelléki Ifjúsági Lelkész
30 62 7 62 30
fodoram2010@gmail.com