Majd ha fagy!

Ismét túlélő pontot nyit hétvégére a Magyar Református Szeretetszolgálat. A tizenöt otthontalan befogadására alkalmas budapesti szállást pénteken délutántól vehetik birtokba a fagyoskodó rászorulók.

A XIV. kerületi épületben - Hungária körút 200. -  péntek délutántól hétfő reggelig húzhatják meg magukat az otthontalanok – közölte a szeretetszolgálat szóvivője. Gilicze Réka elmondta: a szakemberek és a hajléktalanok jelzései alapján többnyire hétvégén van a legnagyobb szükség ideiglenes szállásokra. Munkanapokon megoldott a szállásuk és az étkezésük, viszont hétvégén sokkal kevesebb lehetőség van erre. Egy fedett, fűtött épület a mínusz húszfokos hidegben a túlélést jelentheti. Az átmeneti szálláson tisztálkodási lehetőséget és meleg ételt is kapnak a rászorulók.

Teajáratok

A fővárosban és Debrecenben ételosztással, forró teával, C vitaminnal és édességgel járják a várost a Magyar Református Szeretetszolgált munkatársai és önkéntesei. A hajléktalanok mellett várnak minden rászorulót, akinek segítséget jelent egy forró ital és élelmiszer. Debrecenben naponta 120 hajléktalanhoz jut el a szervezet segítsége. Az otthontalanok a szeretetszolgálat ideiglenes szállásán meleg élelmet is kapnak, valamint nem csak éjszakára húzódhatnak be a túlélő pontra, hanem péntek estétől hétfő reggelig folyamatosan a szálláson tartózkodhatnak.

 Ennivaló, vagy fűtés?

A hideg időjárás nem csak az otthontalanokat veszélyezteti, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta működő Tűzifa programjával is segíti a rászorulókat, ezen a héten 26 családnak adnak tűzifát. Országszerte sok család jelentkezett a segélyszervezetnél, hogy a mindennapi betevő beszerzése után, nem jut pénz a tüzelőre a családi költségvetésből. Számos többgyermekes családnak és egyedül élő nyugdíjasnak is nehézséget okoz eldönteni, hogy ennivalóra vagy fűtésre költsenek, mert mindkettőre nem jut.
A Magyar Református Szeretetszolgálat azt kéri, hogy a rendkívüli hidegben mindenki próbáljon jobban figyelni a környezetében élő szegényekre. A szervezet továbbra is várja az önkéntes munkásokat, valamint a pénzadományokat, amellyel a rászorulókon segít. 

bővebb információ: www.jobbadni.hu