Munkálkodjatok a város jólétén!

Ezzel az Ószövetségből vett jelmondattal nyitotta meg kapuját Kecskeméten a református templom mellett kialakított református információs iroda: a Református Pont.

Azokról a szolgálati ágakról kehet itt érdeklődni, azokat lehet igényelni, amelyeket a „Kecskeméti reformátusok - Kecskemét Városáért" végeznek - hangsúlyozta avatóbeszédében Kuti József elnöklelkész. 
Minden egyházra, vallási közösségre igaz, hogy nemcsak közvetlenül a tagjaiért vállal szolgálatokat, hanem az egész körülötte élő társadalomért. Különösen igaz ez a Kecskeméten sok intézményt működtető református egyházra, amely ezen az információs irodán keresztül szeretné elérhetővé tenni mindenki számára a különböző szolgálatait. 


A Református Pontban bárki tájékoztatást kaphat a reformátusok szociális szolgálatairól (szociális ruhavásárok, idős- és szegénygondozás, házi ápolás, szociális étkeztetés, idősek klubja, demens-ellátás, nyugdíjas házak), a szenvedélybetegek között végzett szolgálatokról (Kékkereszt-csoport, Iszákosmentő Misszió, Drogrehabilitáció), valamint a lelkigondozás területeiről (egyéni lelkigondozás, ifjúságvédelem, gyászolók csoportja, kórházlelkészség, tábori lelkészség, börtön-lelkipásztori szolgálat).

Megtalálhatók lesznek itt a református oktatás (óvoda, általános iskola, gimnázium és internátus), a városi hitoktatás, illetve a kulturális értékek (könyvtár és levéltár, gyűjtemények, Ráday Múzeum, műemlékek) információs anyagai. Itt lehet majd elérni a református iratmisszió különböző termékeit és itt lehet tájékozódni arról is, hogy az egyes városrészekben hol és mikor van református istentisztelet, illetve bibliaóra. Mindezeken túl különböző önkéntes akciókat, tájékoztató rendezvényeket szerveznek majd itt a Kecskeméti reformátusok – Kecskemét Városáért. 

Forrás: kecskemet.hu
Képek: Komlós József JR