Új református egyházközség Budapesten

A Budapest-Déli Református Egyházmegye Közgyűlése 2012. január 30-i rendkívüli ülésén jóváhagyta a Soroksári Református Egyházközség presbitériumának döntését, és kimondta a Soroksár-Újtelepi Református Missziói Egyházközség megalakulását 2012. február 1-i hatállyal.

Illés Dávid esperes az alábbi szavakkal vezette be az örömhírt:

A Soroksári Egyházközség presbitériuma kimondta a Soroksár-Újtelepi Missziói Református Egyházközség megalakulását, és kérte az egyházmegyei közgyűlés jóváhagyását. Hosszú évek óta folyik már a missziói munka a Soroksár-újtelepi gyülekezetnél, sőt elindult a templom építése is. Közel 100 tagja van az új gyülekezetnek. A költségvetésükben nagyságrendileg a lelkipásztor illetményét tudják kigazdálkodni, a többiben még segélyre szorulnak, de ez általában a missziói egyházköltségek mindegyikénél így szokott lenni. Az új gyülekezet egy kb. 5000 lélekszámú, jól körülhatárolható kerületrészben fog tevékenykedni. Kérem, hogy akinek kérdése, észrevétele van, mondja el.
Hozzászólás nem lévén az esperes felolvasta a határozati javaslatot az alábbiak szerint:
A Budapest Déli Református Egyházmegye rendkívüli közgyűlése jóváhagyta a Soroksári Református Egyházközség presbitériumának döntését, és kimondja a Soroksár-Újtelepi Református Missziói Egyházközség megalakulását 2012. február 1-i hatállyal. A presbitérium létszáma 6 fő. Az egyházközség határa a Köves út - Szentlőrinci út - Temetősor - Alsóhatár út által bezárt terület.

A határozatot ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag fogadta el a közgyűlés. Illés Dávid esperes: Isten áldását kérjük az új egyházközségre, és nagy örömmel állapítom meg, hogy az egyházmegyénk gyülekezeteinek száma 29-re emelkedett.

Bővebb beszémoló és képek

 

 

Csatolt állományok