Vifi tábor

Seregélyesen tartotta a Vértesaljai Református Egyházmegye az első Vifi tábort!

Isten kegyelméből megtartottuk az első VIFI tábort Seregélyesen augusztus 9-12 között, 75 gyermek részvételével (VIFI=Vértesaljai Református Ifjúság).

A névből adódóan a vezérgondolat a „Kapcsolat" volt.
A nyitó áhítatot Agyagási István esperes tartotta a kis Sámuelről, aki kezdetben nem tudta, ki szólítgatja, majd Éli főpap segítségével megértette, az Úr szólítja. Az első esti program Táncház volt, ahol a fiatalok magyar és moldvai táncokat tanulhattak Halkovicsné Ágitól, előtte a Vértesacsai Néptánccsoport sváb táncokat mutatott be Ujvári Pál gondnok vezetésével. Igazi régi báli hangulat volt, a fiatalok csak úgy ropták a táncot!

Másnap reggel Stift János csabdi lelkipásztor áhítata után az előadásban arra kerestük a választ: „Hogyan szólít meg Isten? Kapcsolat fentről lefelé". Az előadást Hajdú Szabolcs Koppány lovasberényi lelkipásztor vezette, amit a csoportbeszélgetések és csoportfeladatok követtek.

A második délelőttön Hegedűsné Erdődi Judit sárszentmiklósi lelkipásztor áhítatával és Oláhné Karl Melinda gárdonyi lelkipásztor segítségével az előbbi előadás fordítottját kutattuk: „Hogyan kerülhetek én kapcsolatba Istennel? Kapcsolat lentről fölfelé".

Délutánonként a sporté, a pihenésé, a játékoké és a beszélgetésekké volt a főszerep. Megrendeztük a Vifi focikupát, ahol első lett a Bad Girls női csapat, valamint a Benga Boys fiú csapat. A ping-pong bajnokság is nagy népszerűségnek örvendett, lányoknál a baracskai Pozsár Mónika, fiúknál a pusztaegresi Salamon Attila lett az első.

Szerda este előjöttek a rejtett tehetségek a Ki-Mit-Tud?-on, amit egy remek hangulatú karaoke buli követett. A koronát a programok végére Pintér Béla tette fel, aki bensőséges koncertjével, dicsőítésével erőteljesen buzdította a fiatalokat Jézus követésére. Az esti áhítatok sem maradtak el, Sándor Emma vértesacsai lelkipásztor, valamint Péter Henrietta és Márkus Tamás teológusok szolgáltak köztünk az esti alkalmakon. A játékoknál és az esti felügyeletbe Burján Zsolt kápolnásnyéki lelkipásztor segített be.

Péntek délelőtt már a záró istentiszteletre került sor, amit Hajdú Szabolcs Koppány lelkipásztor tartott. Az alkalom rendhagyó úrvacsorával végződött. A fiatalok megtanulhattak olyan ifjúsági énekeket, amiket majd a gyülekezetben, a hittanórákon is tudnak majd kamatoztatni, énekelni. A táborhimnusz a „Hozzád száll az énekem" kezdetű ének volt. Köszönet Horváth Sándor polgármester úrnak, aki Csőszről intézett nagysátort (köszönet a csőszieknek és polgármesterüknek!), padokat és színpadot hozatott a táborba. Az egyházmegye jelentős összeggel járult hozzá a tábor költségeihez, köszönet érte.

Az alábbi településekről jöttek a fiatalok: Alap, Alcsútdoboz, Baracska, Pusztaszabolcs, Lovasberény, Vértesacsa, Csabdi, Seregélyes, Sárbogárd-Sárszentmiklós, Vereb, Felcsút-Bodmér-Alsószentiván-Óbarok-Vértesboglár, Kápolnásnyék, Felsőkörtvélyes, Pátka, Sukoró, Velence, Szár, Érd, Bicske, Pusztaegres, Zalaegerszeg.

A folytatásról. Terveink szerint a Vifi tábort minden évben megtartjuk, de mindig máshol. Ehhez az kell, hogy legyenek olyan lelkipásztorok, akik vállalják a tábor menedzselését, gondoskodnak a szállásról, étkezésről. A kapcsolat most is tart a tábor résztvevői között, hiszen a Facebook-on külön oldalon cseveghetnek a „Táborlakók", valamint a VIFI Vértesaljai Református Ifjúságot bejelölve egyéb programokról is értesülhetnek. Reméljük, lesz folytatás, mert van értelme időt, pénzt és energiát szánni fiataljaink lelki táplálására és nevelésére.

(Major András seregélyesi lelkipásztor)

Csatolt állományok