Világhírű operaénekes a Szeretethíd egyik fővédnöke

Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő elfogadta a református szeretetszolgálat felkérését, így idén ő a Szeretethíd fővédnöke Jákob János mellett, aki a Honvédelmi Minisztérium Protestáns Tábor Lelkészi Szolgálat püspöke. 

Miklósa Erika 2011-ben az önkéntesség magyarországi nagykövete volt. Egy korábbi nyilatkozatában így fogalmazott az Önkéntesség Évével kapcsolatban: „Az önkéntesség egy olyan dolog, ami azokban az országokban, amelyekben ennek nincs hagyománya, tanítani kell. Példát kell mutatni az embereknek, és meg kell értetni velük, hogy ez miért fontos, főleg annak az embernek, akinek segítenek." Az énekesnő évek óta jó példát mutat, hiszen nem csupán országszerte hirdeti az önkéntesség fontosságát, s szívesen áll hasonló rendezvények mellé, de tevékeny részese az önkéntesség építésének mind országos, mind helyi szinten. Otthonában, egy bakonyi kis faluban évek óta vezetője több civil szervezetnek, lelkesen vesz részt a falu életében, s vezeti a helyi tornaegyesületet.

A május 24-25-én megrendezésre kerülő Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokra már lehet jelentkezni a szeretethid.jobbadni.hu oldalon.