Művészetek Völgye 2019

A taliándörögdi református templom programkínálata a 2019-es Művészetek Völgyében.

Múlt és jövő. Korszakok és generációk egymásutánja. Nemzedékek egymásba születő folytonossága, közösen font története. Öröklött és újraírt álmok és látomások. Ablakok a jövőbe.

A kántortanító házának átépítésének idején a Református Udvar közössége az idén a református templomba két kiállítás és két zenés vasárnapi istentisztelet keretében múltidézésre és jövő-ízlelgetésre invitálja az erre látogatókat. 
 

Mesterek és tanítványok – kiállítás:
Művésztanárok és diákjaik munkáin keresztül tekinthetünk bele a mester és tanítvány kapcsolat titkába és ezzel együtt a küldetésbe, amit a Mestertől kaptunk mi, mindenkori keresztyének, az Ő tanítványai.
https://www.facebook.com/events/406166159994431/

Ki viszi át? – Pillanatképek a Református Udvar elmúlt éveiből:
Mi, akik részesei lehettünk a Művészetek Völgyében a taliándörögdi Református Udvar újabb és újabb megelevenedésének, átélhettük, hogy az egyes hívószavak köré fogant udvarban egyszerre ölelkezett az örökségben gazdag múlt és a bontakozó jövő. Nagy múltú elődök nyomdokain járva alkothattak és teremthettek otthont az itt önkénteskedő, hitből élő felnőttek és fiatalok. 
A patinás ház immár megszolgálta a magáét. Méltó a megerősítésre, a felújításra, az átmentésre. Míg az álmok és látomások mentén megszületnek a tervek, tervdokumentációk és belekezdhetünk az építkezésbe, a látogatókat múltidézésre invitáljuk.
https://www.facebook.com/events/462986990946332/
 
Első zenés istentisztelet és kiállításmegnyitó:
Július 21. vasárnap 9:30-11:00
Igét hirdet: Bölcsföldi András
Muzsikál a Zsongom.
 
Második zenés istentisztelet:
Július 28. 9:30-11:00
Igét hirdet: Szabóné László Lilla
Muzsikál: Szabó András és Dorozsmai Szabó Eszter