A Magyar Bibliatársulat ünnepélyes alapítói gyűlése

A hetvenéves fennállását ünneplő Magyar Bibliatársulat (MBTA) elnöksége és kuratóriuma ünnepélyes alapítói gyűlést tart 2019. december 3-án délelőtt 10.00 órától.

A program egy kiskonferenciával veszi kezdetét, amelyen rövid előadások hangoznak el a magyarországi bibliamisszió fontosabb munkaterületeiről, a bibliafordításról és a bibliaterjesztésről. A konferenciát a MBTA hetvenéves évfordulójára megjelent Csontjaimba rekesztett tűz – Vallomások a Bibliáról című kiadvány bemutatója követi. Ezután kerül sor 14.00 órától az alapítók gyűlésére. Szeretettel várjuk az alkalomra támogatóinkat és mindazokat, akik figyelemmel kísérik a Magyar Bibliatársulat szolgálatát. 

Évfordulónk alkalmából a Magyar Posta a helyszínen ünnepi bélyegzővel veszi fel a küldeményeket, ezért minden kedves vendégünket bátorítjuk, hogy hozza el feladásra szánt karácsonyi üdvözlőlapjait vagy egyéb leveleit, hogy azok segítségével is megörökíthessük ezt a jeles alkalmat. 

Mivel a jelenlévőket szerény ebéddel is várjuk, kérjük emailben (info@bibliatarsulat.hu) jelezzék részvételi szándékukat december 2-a hétfő 10.00 óráig.

A nap programja                              

10.00  Igeolvasás, köszöntés, megnyitó gondolatok (Pecsuk Ottó)

10.20  Karasszon István: Az újfordítású Biblia jelentősége

10.50    Alexander Schweitzer (United Bible Societies): A felekezetközi bibliafordítások helyzete világszerte

11.20    szünet

11.30    Kovács Ábrahám: Bibliaterjesztés a 19. századi Magyarországon

12.00    Szigeti Jenő: Bibliaterjesztés a kisegyházakban a 20. század elején

12.30    „Csontjaimba rekesztett tűz” – Vallomások a Bibliáról. Ünnepi kötetünk bemutatása

13.00    Ebéd

14.00    Alapítói Gyűlés


A Magyar Bibliatársulat elnöksége és kurátorai