A Miatyánk – Bibliodráma-csoport

A Budapest-Hold utcai Református Gyülekezetben
magyar nyelvű, ökumenikus bibliodráma-csoport indul 2021 októberében.

A csoport összesen 15 alkalommal, kéthetente, kedden 17.45 –  21.30 között találkozik a Hold utcában, a gyülekezeti teremben. (Budapest, V. kerület, Alkotmány utca és Hold utca sarok). 

Egy alkalom ára: 6.000.- Ft, gyülekezeti tagoknak: 3.000.- Ft.

Olyan érdeklődőket várunk, akik meghitt, játékos találkozásra vágynak a bibliai szövegekkel, hogy együtt rácsodálkozhassunk a saját helyünkre az Isten – embertárs – világ háromszögben.  Ehhez most azt a szöveget vesszük szemügyre, amelyet talán a leggyakrabban mondanak világon, a Jézus által nekünk javasolt imádságot. Kihez szól ez az imádság? Mit is kérünk valójában? Miért éppen azt kérjük, amit kérünk? A szöveg egyes gondolatait bibliai történetek segítségével keltjük életre.

Várjuk azokat, akik elfogadják, hogy a bibliai történeteket nem véletlenül görgeti maga előtt az emberiség több ezer éve: nemzedékek százai találtak bennük reménységet, felismeréseket, megnyugvást vagy éppen bátorságot és inspirációt. Színészi tehetség és teológiai előképzettség nem feltétel, mint ahogy a felekezeti hovatartozás sem.

A csoport indulása előtt minden jelentkezővel rövid megismerkedő beszélgetést folytatunk.

A csoport befejezése után kérésre tanúsítványt állítunk ki, amely beszámítható a Magyar Pszichodráma Egyesület Bibliodráma Vezetőképzésének 70 órás önismereti részeként.
 

A jelentkezéseket 2021 augusztus 31-ig várjuk a következő címre:

revesz.judit@btk.elte.hu

 

Dr. Fehérváry Jakó
bibliodráma-asszisztens,
pszichodráma-asszisztens

Révész Judit
bibliodráma-vezető,
pszichodráma-vezető