Az én egyházam is!

Mi lehet a feladatom fiatal keresztyénként? Hol és hogyan szolgálhatok Istentől kapott hivatásom szerint? A Colloquium Iuvenum második budapesti nyilvános alkalmán ezekhez hasonló kérdésekre keresik közösen a választ.

Colloquium Iuvenum nevű rendezvénysorozat célja, hogy református fiatalok együtt gondolkodhassanak az egyházunkat és benne őket is érintő kérdésekről. Éppen ezért nemcsak teológus hallgatókat várnak ezekre az alkalmakra, de minden református egyetemistát, fiatal felnőttet, aki szívesen gondolkodna velük együtt.

A második alkalom témája: Az én egyházam is! – Az egyházban élni és szolgálni nem csak lelkipásztorként lehet

Időpont: 2023. április 25. kedd 18:00-20:00
Helyszín: Ráday Ház, földszint (1092 Budapest, Ráday u. 28. Markusovszky tér felőli bejárat)

Meghívott vendégek:

  • Jakus Ágnes újságíró, a Parókia portál (parokia.hu) főszerkesztője
  • Császár Péter püspöki titkár, a Budapest-Fasori Gyülekezet pótpresbitere

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/169976212245483/


Beszámolónk a Colloquium Iuvenum előző alkalmáról:

Fiatalként az egyházban

A szolgálatban az Istennel való kapcsolat a döntő, nem az életkor. A Colloquium Iuvenum első nyilvános alkalmán jártunk, amely a Ne lépj le! alcímet kapta. Hogy állhatok helyt az életem területein? Mit képviselhetek fiatalon az egyház életében? Mit ér a hangom és mi lehet a feladatom fiatal keresztyénként? Ehhez hasonló kérdéseket tett fel Kovách I. Bendegúz moderátor két beszélgetőtársának, Bedekovics Péter református lelkipásztornak és Petkes Piroska református teológus hallgatónak.
https://www.parokia.hu/fiatalkent-az-egyhazban/