Élő Ige, élő reménység – lelkészhét

Személyes elcsendesedés és megértő társaság, inspiráló beszámolók és elgondolkodtató előadások. Ezek a legfontosabb alkotórészei a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészhetének. Az egyik résztvevő tapasztalata: „Onnan másképp térek vissza a hétköznapokba, a szolgálatomba.”

 

A dunamelléki lelkészhét központi témája idén: az élő reménység.

A reménység mibenlétéről, alapjáról, tárgyáról és gyakorlása módjáról szóló bibliatanulmányozásokat Marco de Leeuw van Weenen, a Tolnai Református Egyházmegye missziói munkatársa fogja megtartani.

Az elhangzottakat a résztvevők kiscsoportokban dolgozzák fel. A délutánok folyamán három másik érdekes téma kerül terítékre. A múltból táplálkozó reménységről szól majd nt. Végy Tamás nyugalmazott lelkipásztor. Nt. Márkus Tamás András jelenleg is látható reménységről beszél, nevezetesen a Budapest-Őrmezői egyházközség létrejöttéről és működéséről. Nt. Barthos Gergely (Hévízgyörk) pedig a jövőt építő reménység képét villantja fel egy Isten országát építő, missziós központról szóló terveivel.

A teljes program 14 kreditpontot ér a református lelkészek továbbképzési rendszerében.

Az idei konferencia időpontja: június 24–28. Helyszín: „Sion hegye” Református Konferenciatelep, Tahitótfalu (Nagykert).

A konferenciadíj 40.000 Ft/fő, amely magában foglalja a teljes ellátást a hétfői ebédtől a pénteki ebédig.

A hétre elsősorban az aktív szolgálatban álló lelkészeket és házastársukat várják a szervezők, függetlenül szolgálati helyüktől és felekezeti hovatartozásuktól.

Jelentkezni május 31-éig lehet a lelkeszhet.tahi@gmail.com e-mail-címen.