„Jézusa kezében kész a kegyelem..." - ELMARAD!

Sajnálattal értesítjük, hogy a március 20-ra meghírdetett "Jézusa kezében kész a kegyelem" c. Arany János balladaest az előadőművész Lázár Csaba betegsége miatt elmarad. 

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt Lázár Csaba színművész „Jézusa kezében kész a kegyelem..." címmel Arany János 200. születésnapja alkalmából a legnagyobb magyar költő balladáiból összeállított előadására. 

Arany János balladái nemzeti irodalmunk páratlan és megismételhetetlen remekművei. Egyedülálló nyelvi gazdagsága, írói zsenialitása mutatkozik meg olyan gyönyörű nyelvezetű remekművek segítségével, mint a Szent László, a Pázmán lovag, a Szondi két apródja, a Walesi bárdok vagy a Hídavatás. Kápráztató emberismerete, szeretete, humora a ma emberét is elvarázsolja.

Gitáron közreműködik Laczó Zoltán Vince

Az irodalmi est Zichy Mihály vetített, a balladákat értő módon ábrázolt illusztrációival egy izgalmas időutazás Nagy Lajos XIV. századi erős és hatalmas Magyarországából a XIX. század utolsó harmadának rohamosan átalakuló Magyarországába.

A belépés ingyenes.

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János-emlékév Bizottsága támogatásával jött létre a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.