Konnekt LIVE – A legszemélyesebb pályaorientációs fesztivál

Több száz középiskolást és egyetemistát várunk a legszemélyesebb online pályaorientációs fesztiválra. Jön a negyedik Konnekt LIVE!

Kell-e választani álommeló és megélhetés között? Hogyan építi az úszás utáni karrierjét Verrasztó Dávid? Mit tehetek most az öt évvel későbbi önmagamért? Milyen a hétköznapja egy rendezvényszervezőnek? Mit takar a UX designer szakma? 

A Konnekt LIVE formabontó módon segít választ találni az Y és Z generációsok legnagyobb kérdésére: merre és hogyan tovább? 

Vannak szakmabörzék, vannak állásbörzék, van Educatio... Azonban mi azt éreztük, szükség van egy olyan rendezvényre, ahol az emberen van a fókusz. Ahol, ha a szakmájáról beszél valaki, abban ott van az odavezető kacskaringós út, a személyes motivációk, a kihívások vagy akár a kudarcok is. Erről szól a Konnekt LIVE  a pályaorientációs fesztivál, amit idén november 28-án negyedszerre rendezünk meg.

Rendezvényünkkel több mint 50 különböző szakmát képviselő fiatalt hozunk össze egy napra, akikkel az ország egész területéről, sőt, határon túlról is beszélgethetnek majd az útkereső fiatalok különböző Zoom-szobákban. 

A résztvevők többek között könyvvizsgálónak, filmrendezőnek, orvosnak, építésznek, online marketing szakértőnek vagy akár kormánytisztviselőnek is feltehetik a kérdéseiket (a szakmák teljes listáját a honlapunkon találod). Őszinte kérdések, izgalmas sztorik és személyes példák segítik majd a diákok útkeresését.

Mindeközben az előadóterem közvetítésében terítékre kerülnek fontos témák:

A pályaválasztás kérdése nem csak a 18 éves fiatalokat érinti, tapasztalatunk szerint erőteljesen jelen van a huszonéves korosztály körében is. Épp ezért az egyetemisták és felnőtt pályaváltók előtt is kinyitjuk a Konnekt LIVE kapuit.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Részletes program: https://2020.konnektlive.com/ 

Facebook-eseményünk: https://www.facebook.com/events/363905778154718/ 

Instagram-oldalunk: https://www.instagram.com/konnektegyesulet/

Email: live@knnkt.org

Időpont: november 28. 10:00-17:00


A Konnekt Egyesülettel fiatalokat érintő társadalmi projekteket indítunk útjára. Első programunk a középiskolások pályaorientációját segítő Mentorprogram volt, amely immáron hatodik éve egyre növekszik. Az elmúlt években folyamatosan indítottunk új programokat, melyek tovább segítik a fiatalok tudatos életvitelét és pályaválasztását. Kifejlesztettünk egy pályaorientációt segítő tréninget középiskolai osztályok számára, megrendeztük a Konnekt LIVE rendezvényünket, a Nagykövet programunkkal pedig a fiatalokkal foglalkozó felnőttek (tanárok, szülők, iskolapszichológusok) számára nyújtunk segítséget. Az egyesületet több száz önkéntesek munkája építi. Hisszük, hogy bárki képes arra, hogy környezetében pozitív változást indítson el, és ehhez elég egy ötlet, kellő elköteleződés és közösség.