Köszönet

A kollégiumtűzben elhunyt négygyermekes családapa, Farkas Zoltán szeretteinek köszönő szavai mindazoknak, akik az elmúlt hetekben támogatták őket.

Egy négygyermekes családapa veszítette életét január 23-án, szerdán, amikor tűz ütött ki a budapesti Ráday Kollégiumban. A veszprémi Farkas Zoltán halála nemcsak közvetlen környezetét, de az egész országot megrendítette. Családjának megsegítésére a református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át. Ezt követően az egyház a férfi özvegye és négy gyermeke számára önálló számlát különített el, és nyilvános adakozást hirdetett. Jószándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek és református egyházi vezetők. A református egyház február 20-án, szerdán a Farkas család részére adományként érkezett teljes összeget átutalta az özvegy számlájára. A jó szó, a támogatás, az együttérzés gyógyír a veszteségben akkor is, ha a szeretett családapát már nem hozhatja vissza.

Az alábbiakban a gyászoló család ezzel kapcsolatos sorait tesszük közzé:

Nehéz szavakat találni mindarra, ami az elmúlt közel egy hónapban velünk és körülöttünk történt. A fájdalom és a veszteség érzése mellett hálatelt szívvel köszönjük mindazok segítségét, akik ebben a nehéz időszakban mellettünk álltak és gyászunkban bármilyen módon osztoztak. Megindító és felemelő volt a felénk áradó önzetlen szeretet és támogatás számtalan formáját megtapasztalni – ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt. 

Köszönjük azoknak, akik akár anyagi támogatásukkal, akár imáikkal és gondolataikkal, akár személyes üzeneteikkel, biztató mondataikkal jelen voltak és vannak családunk életében. A közösség támogató és megtartó erejének olyan megkérdőjelezhetetlen megnyilvánulása ez, amely még sokáig velünk marad.  

Különösen köszönjük Bogárdi Szabó István püspök úrnak és a Magyarországi Református Egyháznak, hogy ezekben az embert próbáló időkben gyorsan és hatékonyan intézkedve, egy ország segítő szándékát összefogva álltak mellénk. Imádkozunk, hogy életüket és munkásságukat továbbra is kísérje Isten áldása.

A gyászoló család

 

A Farkas Zoltánról szóló megemlékezésünket itt olvashatja.