Merre tovább, keresztyénség? – Beszélgetések a reformációról

Merre tovább, keresztyénség? Felekezetköziség vagy ökumené? Mennyire fontosak az önmeghatározás tanbeli keretei? Meddig terjedhet az egyház társadalmi és politikai jelenléte?

2017 októberében a Reformáció 500. évfordulója alkalmából a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara és a Magyarországi Református Egyház megemlékezéseinek kiemelt eseményeként egy disputát és egy beszélgetést rendez:

Református – Evangélikus Disputa
Időpont: 2017. október 12. csütörtök 18:00
Helyszín: Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának Díszterme

A dispután a Magyarországi Református Egyház Zsinatának alelnöke, Fekete Károly püspök, és a Magyarországi Evangélikus Egyház egyik vezetője, Fabiny Tamás püspök beszélgetnek a két felekezet közötti teológiai és történeti különbségekről, ezek jelenkori relevanciáiról, és az elképzelhető jövőről.
A beszélgetés moderátora Kodácsy Tamás református lelkész lesz.

Katolikus – Református Párbeszéd
Időpont: 2017. október 17. kedd 18:00
Helyszín: Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának Díszterme

A kollokviumon a Magyar Katolikus Egyház vezetője, Erdő Péter bíboros és a Magyarországi Református Egyház vezetője, Szabó István püspök tartanak előadást a két felekezet közötti teológiai és történeti különbségekről, ezek jelenkori relevanciáiról, és az elképzelhető jövőről. Az előadásokat Zsengellér József a Károli Gáspár Református Egyetem stratégiai rektorhelyettese vezeti le.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Részvételi szándékát kérjük, jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén 2017. október 10-ig

E-mail: czegledi.edina@kre.hu Telefon: +36-1-455-90-60.

Csatolt állományok