„Ökoestek” előadássorozat: Biomimikri – a természettől ellesett technológiák a mindennapjainkban

Június 16-án kerül sor az Ökogyülekezeti Mozgalom és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadássorozatának harmadik, online eseményére, amely egyben a tavaszi sorozat utolsó alkalma is. 

A teremtett világgal való gondos bánásmód mindannyiunk feladata. Az MRE teremtésvédelmi programja, az Ökogyülekezeti Mozgalom előadásokkal, tájékoztató foglalkozásokkal hív minden felelősen gondolkodó embert közös eszmecserére.
 
A sorozat következő programja: 

Biomimikri: új megközelítés a fenntarthatóság felé

Előadók:
Neumayer Éva, kertészmérnök és Kurucz Márta, biológia-kémia szakos tanár, mindketten környezeti nevelők, a Magosfa Alapítvány munkatársai
Időpont: 2021. június 16. (szerda) 18:00-19:30
Helyszín: Zoom alkalmazás
 
Röviden a tartalomból: 
A biomimikri a természet utánzását jelenti, talán legismertebb példa rá a tépőzár, amit a kutyaszőrbe ragadt bogáncs (igazából a nagy bojtorján termése) alapján találtak ki. A természet néhány milliárd éve fenntarthatóan működik, ez lenne a legnagyobb dolog, amit el lehetne lesni tőle…
 
A Magosfa Alapítvány által koordinált nemzetközi BioLearn projekt keretében a biomimikri fenntarthatóság fókuszú világát igyekeztünk felfedezni és másoknak is segíteni ebben a kalandozásban: oktatási modulokat írtunk és rengeteg biomimikri-példát gyűjtöttünk össze.
 
Előadásunkban bemutatunk példákat, a biomimikri legfontosabb területeit, és kipróbálunk a modulokból néhány játékot.
 
 
Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen az űrlapon lehet megtenni: 

https://forms.gle/2vC1H88S6YeRNBAm8

 

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

KRE Teremtésvédelmi Műhely (Ökogyülekezeti Mozgalom) és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület