Ölelj át! (Hold Me Tight)

Kapcsolatépítő házaspári kurzus lelkészeknek és párjaiknak

Az elmúlt évben 20 lelkészházaspár vett részt az első házassággondozó kurzuson.

Az Ölelj át! (Hold Me Tight) program az Érzelemfókuszú Terápia (EFT) szemléletét és felismeréseit követi. Az EFT párterápia keretén belül alkalmazott módszertanra építve jött létre az Ölelj át! (HMT) nyolc lépésből álló házassággondozó, kapcsolatépítő kurzus.

Susan Johnson az EFT, HMT megalkotója így ír a programról:

„A program azon az elképzelésen alapul, hogy az elkötelezett párkapcsolatban élő párok közti hosszú távú szerelem nem csupán lehetséges, hanem születésünknél fogva mindannyiunkat megillető jog, és hogy jobb és erősebb emberekké válunk, ha biztos menedéket és támaszt találunk a szerelmünk karjaiban. 

A szeretetteljes párkapcsolat a biztonságos családi háttér, az egészségesebb társadalom, és a mindenki számára elérhető, valóban emberséges jövő záloga.

Többé nem kell elfogadnunk azt a tételt, hogy a romantikus szerelem valamiféle misztérium vagy elérhetetlen ideál. A társadalomtudomány végre képessé vált megragadni azokat a pillanatokat, amelyek felelősek a mindennapos örömökért vagy fájdalmakért, és amelyek összessége képezi a legfontosabb személyes kapcsolatainkat.

A program célja, hogy segítséget nyújtson a pároknak a párkapcsolatuk megjavításában, erősítésében és folyamatos továbbfejlesztésében.” (Hold Me Tight Facilitator Guide)

A kurzus alapja Sue Johnson: Ölelj át! Hét lépés a szerelemért, és Sue Johnson-Kenny Sanderfer: Kapcsolatra teremtve Ölelj át – együtt Istennel c. könyvei.

A háromnapos kurzus  lehetőséget ad az intenzív párkapcsolati munkára, így az együtt töltött időnek nem a pihenés a fő célja.

A napi programok első felében az elméleti bevezetés után a párok a megadott téma alapján kettesben megoszthatják egymással a saját, megélt tapasztalataikat. A csoportvezetők rövid ideig jelenlétükkel segítik a párokat, a nehezebb pontoknál egymás jobb megértését. A beszélgetésből nagyobb csoportban, bizalmi légkörben a titoktartást biztosítva, csak az általános tapasztalatok, folyamatok, kérdések kerülnek megosztásra

Vezetők: Tóth János lelkész, HMT csoportvezető, Szőke Etelka lelkész, HMT csoportvezető, Szőke Attila lelkész, (EFT alapképzés)

Időpont: 2019. április 30 – május 2.

A kurzusra kizárólag református lelkészek és párjaik jelentkezhetnek! A jelentkezés feltétele, hogy a párok ebben az időpontban szabaddá tegyék magukat és megszakítás nélkül részt vegyenek a programon.

Jelentkezési sorrendben 10 házaspár jelentkezését tudjuk elfogadni.

Helyszín: Balatonszárszó, SDG Református Konferencia Központ

A házaspár kapcsolatépítő kurzus ingyenes. A házaspároknak csak a szállást és a napi 3x-i étkezést kell finanszírozni. A részvételi díj egyházi támogatás függvénye, a jelentkezőknek a várható összegről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni.

Jelentkezési határidő2019. március 10.

Jelentkezés, információk: info@gyokossylelkigondozas.hu