Református ízek találkozója

Új gasztrokulturális esemény segíti a reformátusok összetartását: október 12-14. között első alkalommal rendezik meg a Református ízek találkozóját a horvátországi Kopácson. Az idei találkozó fő témája a paprika lesz.

Szeretettel hívunk mindenkit 2018. október 12. és 14. között a horvátországi Kopácsra, ahol a fűszerpaprika jelene, múltja és a rá épülő ételek állnak majd a középpontban. Csakúgy, mint a BORUM-on, itt is kiemelt célunk, hogy a találkozók és vásárok segítségével szakmai, baráti közösséget építsünk ki a református élelmiszertermelők között, megismertetve őket egymással, valamint az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel.

horvátországi Kopács (Kopačevo) túlnyomóan magyar, református település a Drávaközben, Eszéktől 10 kilométerre északra. A falu híres a kiváló minőségű fűszerpaprikájáról, valamint mellette terül el a Duna-Dráva összefolyásnál kialakult hatalmas lápos terület, mely Európa egyik legnagyobb természetes madárrezervátuma.Tervezett program:

Október 12. - péntek

  • Szállás elfoglalása, regisztráció, igei köszöntés, bemutatkozás

 Október 13. - szombat

  • délelőtt: a Drávavidék kultúrájának, történelmének, és a fűszerpaprika jelenének, múltjának bemutatása
  • délután: gasztrokulturális kalandok - paprikás ételek készítése, borok kóstolása a BORUM-on megismert borászokkal valamint szakmai, baráti közösség építése. (A borokat mindenki saját költségére tudja megízlelni.)

Október 14. - vasárnap

  • közös istentisztelet Laskón, Sztáray Mihály reformátor templomában

Hozzájárulási díj a programhoz (szállás igénylése esetén): 4000 Ft/100 kuna (HRK), mely tartalmazza a szállást, az étkezéseket és a rendezvényen való részvételt. (Részvételi díjat csak azoknak kell fizetniük, akik szállást is szeretnének igényelni.)

Egyéb költségek: A szervezők kizárólag az előre igényelt étkezési lehetőségeket, az programokon való részvételt, valamint a szállást biztosítják. A többi feláras szolgáltatást mindenki a saját költségére tudja igénybe venni.

Jelentkezés: 2018. október 4-ig a jelentkezes.reformatus.hu linken megnyíló űrlap segítségével.

(Csak a szállást igénylőknek kell az oldalon jelentkezniük. Először regisztrálni kell az oldalon, majd utána bejelentkezni egy e-mail címmel és egy tetszőlegesen jelszóval. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy egy regisztrációhoz csak egy személy jelentkezését tudjuk figyelembe venni, minden egyes személynek külön regisztráció kell!)

A részvételi hozzájárulást az alábbi számlaszámra kérjük átutalni: Magyarországi Református Egyház; 11100104-19024048-36000001 (IBAN: HU19-1110-0104-1902-4048-3600-0001; SWIFT kód: CIBHHUHB) FONTOS: A közlemény rovatban tüntessétek fel: Kopács_saját név (Kopács_Példa_Kata)


Szervezők: Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány

Fotó: Romulić Mario - commons.wikimedia.org