Találkozás üldözött keresztyénekkel

Nyitott szemináriumra várják az érdeklődőket a budapesti református teológián ebben a félévben. Üldözött keresztyének személyes történeteiket megosztva engednek bepillantást abba, mit kell elszenvedniük azokban az országokban, ahol élnek vagy ahonnan elmenekültek.

Üldözött keresztyének jelene és jövője címmel hirdet nyitott szemináriumot Literáty Zoltán református lelkész, egyetemi docens a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán, Budapesten. A tanórákra a teológushallgatók mellett lelkészeket, gyülekezeti tagokat is várnak. Az érdeklődők a világ minden tájáról személyesen vagy internetkapcsolat segítségével találkozhatnak üldöztetés miatt saját hazájukból elmenekült keresztyénekkel vagy üldözött országokban szolgáló lelkipásztorokkal. „Ritka alkalom, hogy az ő csodaszámba menő bizonyságtételeik révén épülhetünk hitünkben, odaszánásunkban” – hívja fel a figyelmet a lelkipásztor.

A szemináriumot a budapesti Ráday Házban (bejárat: a Markusovszky tér felől) tartják csütörtökönként este 17:00-18:30 között a 105-ös teremben. Az egyetemi oktató kéri az érdeklődőket, e-mailben vegyék fel vele a kapcsolatot a literaty.zoltan@gmail.com e-mail címen.

A szemináriumok meghívott vendégeinek névsora itt olvasható:

Február 23.

Angila Candey

Pakisztánból menekült keresztyén egyetemista

Március 9.

Sahar Rezaiean

Iránból menekült keresztyén családanya

Március 16.

Ilboudo Firmin

Burkina Faso lelkipásztor (internet)

Március 23.

Azbej Tristan

Magyarország, Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője

Március 30.

Sosheel Khokhar

Pakisztán egyetemi hallgató

Április 13.

Prince Lawrence

Nigéria lelkipásztor (internet)

Április 27.

Ramonda N. Rofaiel

Egyiptom egyetemi hallgató

Május 4.

Philip Muthunathan, Sánta Ágnes

Misszionáriusok Indiában

Május 11.

Open Doors

Üldözött keresztyéneket segítő nemzetközi szervezet